Home » Sajtóanyagok » Sajtószemlék » 2012. február 21.

2012. február 21.

2012. 2. 23.
Megosztás:

A temerini fiúk érdekében járt közben Tőkés László
2012. február 20. – Krónika
Tőkés László EP-képviselő közbenjárásával Doris Pack, az Európai Parlament délkelet-európai bizottságának tagja a napokban levelet intézett Borisz Tadics szerb államfőhöz, és kérte a „temerini fiúk” mihamarabbi szabadon bocsátását.

Minden évben megszervezi a Minden magyar gyermek számít kampányt az RMDSZ
2012. február 20. – transindex.ro
Az RMDSZ ezentúl minden évben megszervezi a Minden magyar gyermek számít elnevezésű tájékoztatási kampányát, amelyben annak fontosságára hívja fel a figyelmet, hogy a szülők magyar tannyelvű iskolákba adják gyerekeiket – jelentette ki Kovács Péter, az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) politikai műsorában, a Többszemköztben.

A MOGYE képviselőivel egyeztetett az oktatási miniszter
2012. február 20. – transindex.ro
A hétvégén Marosvásárhelyen tartózkodott Cătălin Baba oktatási miniszter, aki a MOGYE kéviselőivel – Copotoiu Constantin rektorral, Brînzaniuc Klara rektorhelyettessel, Szilágyi Tibor és Lőrinczi Zoltán egyetemi tanárokkal – a magyar főtagozat ügyéről tárgyalt.

Abszolút többséget szerezne az USL, ha vasárnap lennének a választások
2012. február 20. – Krónika
Abszolút többségbe kerülne az ellenzéki Szociálliberális Unió (USL) pártszövetség, az RMDSZ pedig nem jutna be a parlamentbe, ha most vasárnap rendeznék a választásokat – legalábbis ez derül ki a CCSB közvélemény-kutató intézet hétfőn nyilvánosságra hozott, február 11. és 14. között készült felméréséből.

Ilyen ország márpedig nincs
2012. február 20. – Erdély Ma
Hantz Péter kutatóorvos, a BKB alelnöke szerint a MOGYE plagizáló rektorának és rektorhelyettesének tettét megfelelően kell büntetni: pénzbírsággal vagy börtönbüntetéssel, de mindenképpen funkciójuk elvesztésével.

A hétvégi flekken nem tart ki hétfőig
2012. február 20. – Parászka Boróka – manna.ro
A Manna.ro Vass Levente marosvásárhelyi polgármester-jelölttel készített interjút. A város lakosságának nem egészen 45 százaléka magyar, és Vass Levente tudja, jórészt etnikai szavazás lesz júniusban. Négy hónapja van arra, hogy 50 százalék fölé tornássza magát úgy, hogy a magyarok is bizonytalanul tartják a tornaszereit.

Nincs valós érv az előválasztások ellen
2012. február 20. – Erdély Ma
„A magyarság által támogatott egyetlen független jelöltnek lenne esélye arra, hogy megszabadítsa a várost Fanyűvő Floreától” – jelentette ki Kincses Előd. A kialakult helyzetről, az esetleges megoldásról és egy előválasztás megszervezéséről kérdezte a Központ munkatársa, az ismert marosvásárhelyi ügyvédet.

Anyanyelven a nép ügyvédjénél is könnyebb
2012. február 20. – Kovács Attila – szekelyhon.ro
Bizonytalanság övezi az érdeklődők körében, hogy lehet-e használni az anyanyelvet, ha a nép ügyvédjéhez fordul az ember Csíkszeredában. A hivatal képviselője szerint lehet, és senkinek nem kell úgy távoznia onnan, hogy ne tudja előadni panaszát, kérését, az érdeklődők közül viszont sokan ezt nem tudják.

Marosvásárhely: táblavita a moziban
2012. február 21. – Szucher Ervin – Krónika
Utólag fogják kihelyezni a kétnyelvű táblákat a felújított, a hétvégén ünnepélyes keretek közt felavatott marosvásárhelyi Művész (Arta) mozi épületében. Claudiu Maior alpolgármester azt követően ígérte meg a hiányzó magyar feliratok pótlását, hogy a korszerűsített ingatlan ünnepélyes átadásáról a magyar meghívottak tiltakozásképpen távol maradtak.

Levette „műsorról” a Hír Tv-t az RDS
2012. február 21. – Gyergyai Csaba – Krónika
Eltűnt a Hír Tv az RDS&RCS kábeltelevíziós társaság programkínálatából – a szolgáltató a szintén magyarországi Echo Tv csatornának kívánt helyet biztosítani a műsorcsomagban. A Magyar Polgári Párt (MPP) közleményében súlyos tévedésnek nevezi, hogy a legnagyobb romániai televíziós szolgáltató előzetes konzultáció nélkül iktatta ki kínálatából a hírcsatornát.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria