Home » Hírek » Erdély » Dél-Erdély legnagyobb magyar rendezvénye a Brassói Magyar Napok

Dél-Erdély legnagyobb magyar rendezvénye a Brassói Magyar Napok

2012. 10. 1.
Megosztás:

A Brassói Magyar Napokról tartottak sajtótájékoztatót a Sepsiszentgyörgyi Demokrácia Központban. Tóró Tamás, a Brassói Magyar Napok főszervezője kihangsúlyozta, hogy a rendezvény, amelyet már második alkalommal szerveznek meg, a tavalyihoz képest sokkal gazdagabb és színesebb programokkal kecsegteti az érdeklődőket.

Toró kiemelte, hogy a Brassai Magyar Napokat utoljára 1940-ben szervezték meg Brassóban s ennek eszmei értékét újrateremtve és a magyar közösség identitását erősítve ezután minden évben meg fogják szervezni. A rendezvény egyik fénypontja, fogalmazta meg Toró Tamás, az október 7-i esemény, a Cenkre tervezett séta, melynek alkalmával szimbólikusan visszaállítják az Árpád szobrot és egy rövid szentmisével összekapcsolva megemlékeznek annak történelemhordozó erejéről.

Bv
Nemes Előd és Toró Tamás. A BMN tavaly 71 éves szünetet szakított meg


A Brassói Magyar Napok szórakoztató vetületét tekintve október 4-én indul a Miss Brassói Magyar Napok szépségverseny, amelyen nem csak Brassó képviselteti magát, hanem Szentgyörgy és Marosvásárhely is. Emellett számos gyerekprogramokon, kulturális, zenés összeállításokon lehet résztvenni, valamint főzőversenyek színesítik a rendezvénysorozatokat. A programokkal párhuzamosan, a kézműves vásárt is megtekinthetik az érdeklődök, ahol közel 50 árus, (nagymértékben szentgyörgyi árusok) kínálják portékáikat.

A sajtótájékoztatón részt vett Nemes Előd, az EMNP háromszéki szervezetének elnöke is. Elhangzott, Dél -Erdély legnagyobb magyar rendezvénye sikerét erősíti az a tény is, hogy a szervezés folyamatába idén már  bekapcsólódott Sepsiszentgyörgy is. Fellépnek többek között a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes (október 1-jén), Szentgyörgyről pedig a Mácsafej, a St. George Quintett és a The Jinx Band jazz együttesek lépnek fel.

A rendezvényről bővebb információkat a www.facebook.com/pages/Brassói-Magyar-Napok facebook oldalon lehet találni. 

[Forrás: Néppárt.eu/EMNT Brassó megyei szervezet]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria