Képzés Marosvásárhelyen


Képzés MarosvásárhelyenAz őszi képzés-sorozat, amelyet a Néppárt önkormányazti képviselőit célozta meg, a marosvásárhelyi képzéssel kezdődött. Az előadás délelőtt 10 órakor vette kezdetét a tanácsosok bemutatkozásával. Ezt követően Suciu Diána, a Prisma Egyesület trénerének jogi témájú előadása hangzott el, amelyben az önkormányzati jogalkotásról, a tanács műköséséről beszélt, majd a résztvevőkkel közösen áttanulmányozták a 215/2001-es közigazgatási törvényt.
Az elméleti bevezetés után a tanácsosok feladatot kaptak: mindenki legalább öt konkrét feladatot kellett felsoroljon, amely az önkormányzati képviselők tevékenységei közé tartozik. A felsorolt feladatokat közösen beszélték át.
Ebédszünet után az önkormányzati gazdálkodásról, egy település költségvetésének összetételéről esett szó, majd a társadalmi szerepvállalás, településfejlesztés és a civil szféra támogatása képezte az előadás részét.
A nap folyamán a tanácsosok több feladatot is kaptak, amelyekben mindannyian kíváncsian és aktívan vettek részt. A képzés végén tanácsosaink elégedetten és kellő mennyiségű információval gazdagodva térhettek haza. A visszajelzéseik alapján az eddigi felmerülő kérdéseik megválaszolódtak.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria