Home » Sajtóanyagok » Állásfoglalások, nyilatkozatok » Toró T. Tibor a magyar pártok elnökeinek: tárgyaljunk

Toró T. Tibor a magyar pártok elnökeinek: tárgyaljunk

2012. 10. 23.
Megosztás:

Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke nyílt levelet fogalmazott meg Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek és Bíró Zsolt MPP-elnöknek. Az október 21-i keltezésű dokumentum az erdélyi magyar nemzeti minimum kidolgozását és az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum újraindítását kezdeményezi.

Nyílt levél
Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és Bíró Zsolt, az MPP elnöke
részére

Tisztelt Elnök Urak!

A választások előtt élesedik a közbeszéd és a pártérdekek sokszor felülírják a közösségi érdeket. Ugyanakkor az sem mellékes, ahogyan a „magyar kártya” kijátszása érinti a közösségi érdekérvényesítés hatékonyságát.

Ezért tisztelettel hívom Önöket együttgondolkodásra közös dolgainkról, mert hiszem, hogy vannak ilyenek. Ahogyan felvidéki nemzettársaink politikai szervezetei ki tudtak munkálni egy közös dokumentumot stratégiai céljaikról, amit aztán közösen próbálnak képviselni, hasonlóan mi is képesek vagyunk az erdélyi magyar nemzeti minimum kidolgozására. Lennie kell egy szintnek, amiből már nem szabad engedniük a bukaresti parlamentbe készülő erdélyi politikusoknak, induljanak bármelyik magyar párt jele alatt.

Megbeszélésünk helyszínéül javaslom az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács erre a célra felajánlott tanácskozó termét, Kolozsváron a Rhédey-ház első emeletén (Jókai utca 4/67.), időpontjául pedig 2012. október 25-ét, 12 órát. Tiszteljük meg ezzel a húsz évvel ezelőtt ellenszavazat nélkül elfogadott és az autonómia-törekvéseink szempontjából referenciának számító Kolozsvári Nyilatkozat napját.

Találkozónk jó alkalom lehet arra is, hogy közös álláspontot alakítsunk ki az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum új tartalommal való feltöltéséről.

Bizakodva várom mielőbbi kedvező visszajelzésüket.

Tisztelettel,

Kolozsvár, 2012. október 21.

Toró T. Tibor
az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria