Újabb képzés Maksán

Újabb képzés MaksánA Bálványos Intézet és a 16 Patak Egyesület közös szervezésében október utolsó hétvégéjén a kézdi- és orbaiszéki önkormányzati képviselőknek tartottak képzést Maksán. A képzés főbb témái között az önkormányzati költségvetés és a különböző szakbizottságok működése, a civil szervezetek társadalmi funkciója szerepelt.
Szász Réka műhelyvezető, a regisztráció és ismerkedés után bemutatta az előadókat és felvázolta a képzés fő moduljait.
Az előadássorozatot a csíkszeredai Császár Győző pénzügyi szakember nyitotta meg, aki nemcsak a tanácsosok önkormányzati szerepéről beszélt, hanem a költségvetéssel kapcsolatos törvényeket, a helyi- és a kormányhatározatok alkalmazását is ismertette. 
Ezt követően, Benedek Huszár János - az egyes helyi gondokra alkalmazva -hasznos tanácsokkal szolgált a jelenlevők számára az önkormányzati közbeszerzések és a pályázatok témakörében.
Az önkormányzatok és a civil szféra közti kommunikációs szerepről Bíró Biborka Eszter, a kolozsvári Prisma Egyesület szakembere tartott előadást, melynek keretében többek között az egyes települések főbb problémáit is megvitatták, és különböző elméleti megoldásokat dolgoztak ki azokra.
A képzés utolsó momentumaként Szász Réka műhelyvezető kiértékelte a szombati napot, majd kedélyes és jó hangulatban véleményezték az előadássorozatok különböző témáit.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria