Home » Hírek » Erdély » Biztosak a győzelemben – néppárti bemutatkozás Kézdivásárhelyen

Biztosak a győzelemben – néppárti bemutatkozás Kézdivásárhelyen

2012. 11. 1.
Megosztás:

Szerdán Kézdivásárhelyen bemutatkoztak az EMNP szenátor- és képviselőjelöltjei. Balázs Attila, a párt kézdiszéki elnöke hangsúlyozta, hogy sértés a párt tagjait „szavazatrablóknak” nevezni, és a magyarság nem fog parlamenti helyet veszíteni, mert a párt jelöltjei minimum kilenc körzetben győzni fognak.

Bemutatkozásában dr. Kovács István kézdi-, orbaiszéki és bodzavidéki szenátorjelölt, akinek az RMDSZ-es Olosz Gergely az ellenfele, elmondta: 49 éves, állatorvos, négy gyermek édesapja, Sepsiszentgyörgyön lakik. A jelölést azért vállalta, mert úgy látja, hogy a politikum el van szakadva a közembertől, ezen szeretne változtatni. Johann Taierling kézdiszéki képviselőjelöltként jelent meg a sajtó előtt ez alkalommal, célja az, hogy aktív tagja legyen az itteni társadalomnak, és ehhez szerinte a legközvetlenebb út a politikában való részvétel. Legégetőbb feladatnak a közösség gazdasági problémáinak az orvoslását látja. Szakács Zoltán orbaiszéki és bodzavidéki képviselőjelölt iskolaigazgató Sepsiszentgyörgyön, és ha bejut a parlamentbe, elsősorban a kultúra és az oktatás területén tevékenykedne.

Balázs Attila szerint az EMNP-nek sikerül megnyernie hat képviselői és három szenátori körzetet, így elérik a párt bejutásához szükséges alternatív küszöböt. Szerinte mindhárom bemutatott jelölt nyerni fog, Sepsiszéken és Erdővidéken is hasonló eredményre számítanak, Hargita megyében 3-4, Maros megyében 1-2 körzetben van ugyancsak jó esélye a jelöltjüknek. Optimizmusát elsősorban arra alapozza, hogy az MPP-szimpatizánsok is az EMNP jelöltjeire szavaznak, valamint arra, hogy most már felkészültebbek, mint a helyhatósági választásokon.

[Forrás: Orosz Anna, Székely Hírmondó]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria