Home » Hírek » Erdély » Bemutatkozott a Néppárt szentábrahámi polgármesterjelöltje

Bemutatkozott a Néppárt szentábrahámi polgármesterjelöltje

2013. 1. 17.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt udvarhelyszéki szervezete sajtótájékoztató keretében mutatta be Simó Mózes Zoltánt, a párt szentábrahámi időközi választásokon induló polgármesterjelöltjét. A jelöltön kívül jelen volt a párt székelyföldi alelnöke, Papp Előd, valamint a Néppárt udvarhelyszéki szervezetének ügyvezető elnöke, Orosz-Pál Levente.

Korábban tett nyilatkozatával kapcsolatosan – mely szerint a néppárt nem indít jelöltet Szentábrahámon az időközi választásokon – Orosz-Pál Levente elmondta: „Hosszan elemezve a községben kialakult zűrzavaros állapotokat és konfliktusokat, korábban úgy véltük, hogy ezeket azoknak kell megoldaniuk, akik előidézték. Azonban nemrég a szentábrahámiak egy csoportja azzal keresett fel bennünket, hogy a most indulókban – akik korábban is vezették a községet – nem bíznak, aligha oldják meg a községben felgyülemlett problémákat, gondokat.”

Bemutatkozott a Néppárt szentábrahámi jelöltje
Orosz-Pál Levente, Simó Mózes és Papp Előd. Az vezesse a közösséget, aki már bizonyított.
(a Székelyhon.ro felvétele) 


Az ügyvezető elnök hozzátette: a falubeliek egy része Simó Mózes Zoltánt látná szívesen a polgármesteri székben, ő 1996–2000 között is – amikor Szentábrahám választott elöljárója volt – sokat tett a közösségért. Igaz, hogy 2008-ig RMDSZ-es tanácsosként működött, de 2008-tól függetlenként képviselte a választókat. „Fontosnak tartjuk, hogy olyan tisztségviselők kerüljenek a község élére, akik már korábban bizonyítottak” – hangsúlyozta.

Simó Mózes Zoltán két gyermek apja, mérnöki diplomát Brassóban szerzett, jelenleg vállalkozó, a csekefalvi vegyes üzlet és bár tulajdonosa – mondta el bemutatkozójában. „Fontosnak tartom, hogy Szentábrahám fel tudjon zárkózni az udvarhelyszéki községek soraiba, ne legyen többé negatív példa a térségben. Ahhoz, hogy meg tudjuk majd oldani a felgyülemlett gondokat, fontosnak tartom a tanácstagokkal való együttműködést, hiszen mindenkinek meg kell találni a helyét ahhoz, hogy segíteni tudjon, hogy jól működjenek a dolgok” – emelte ki a néppárti polgármesterjelölt.

Bemutatkozott a Néppárt szentábrahámi polgármesterjelöltje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Papp alelnök is megerősítette Orosz-Pál kijelentését, miszerint a kialakult helyzet miatt valóban több időt töltöttek a szentábrahámi jelölés vizsgálatával, az esélylatolgatással, és arra a következtetésre jutottak, hogy nem szabad elszaladni a rendkívül nehéz feladatok elől sem. „Sajnos az elmúlt tíz évben nem volt olyan vezetője a községnek, aki méltó lett volna a polgármesteri tisztséghez. Mi egy olyan embert látunk Simó Zoltán személyében, aki meg tudja oldani a 2000 után felgyűlt ügyeket.” Hozzátette még: Székelyföldön az időközi választásokon Kovásznán lesz még polgármester-választás, ott is indít jelöltet a Néppárt.

[Forrás: Simon Eszter, Székelyhon.ro]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria