Home » Hírek » Erdély » Ajtóról-ajtóra járt a Néppárt Kovásznán

Ajtóról-ajtóra járt a Néppárt Kovásznán

2013. 1. 31.
Megosztás:
Január 31-én, csütörtökön az Erdélyi Magyar Néppárt kiértékelőt tartott a kovásznai időközi polgármester-választás eseményeiről. A tanácskozáson részt vett Toró T. Tibor, a Néppárt elnöke is. 

A beszélgetésen elhangzott: bár a Néppártnak még nem működik saját szervezete Kovásznán, az önkéntesek fogadtatása összességében jó, az emberek nyitottak a változásra.
 
Ajtóról-ajtóra járt a Néppárt Kovásznán
Toró T. Tibor Háromszék korábbi szenátorjelöltként a helyi körülmények alapos ismerője
(archív felvétel) 

Málnási Levente polgármesterjelölt elmondta, csapata pozitív kampányt folytatott a fürdővárosban, arra fektetve a hangsúlyt, hogy a város gazdasági felzárkózásához nem elegendőek a bukaresti kormánypénzek és az uniós források: ahhoz, hogy Kovászna európai színvonalú fürdővárossá váljon, szükség van a helyi gazdák, vállalkozók erejére is, velük az önkormányzatnak partnerségre kell törekednie. Ugyanilyen fontosnak értékelték egy pályázatíró iroda létrehozását is.

A Néppárt elsősorban a választók közvetlen megszólítására törekedett a fürdővárosban: 30 önkéntes járta végig Kovászna utcáit az elmúlt két hét alatt, több ezer – az Erdélyi Magyar Néppárt és Málnási Levente polgármesterjelölt üzenetét tartalmazó – magyar és román nyelvű szórólapot osztottak szét.

Toró T. Tibor, a Néppárt elnöke sajnálattal állapította meg, a magyar-magyar versenyben nem a jelöltek programjáról szólt a vita. Az RMDSZ, ahelyett hogy meggyőzni próbálta volna a kovásznaiakat, inkább tisztességtelen eszközökkel – az etnikai kártya kijátszásával – igyekezett eltántorítani a Néppártra szavazó polgárokat. Mi több, a romániai demokrácia szégyenfoltjaként, Kovásznán rendőrségi zaklatás szenvedő alanya volt a Néppárt. Ennek ellenére az elnök abbéli reményének adott hangot, hogy minél több kovásznai elmegy vasárnap választani és pecsétjét az erdélyi magyar alternatívára adja.
 
[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóközleménye]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria