Home » Hírek » Erdély » A faluturizmus a megoldás

A faluturizmus a megoldás

2013. 7. 25.
Megosztás:

Király Melinda, az Erdély Közepe Egyesület elnöke, a Néppárt alelnöke azt a turisztikai fejlesztési tervet mutatta be Tusványoson, a Faluturizmus a megoldás! című előadáson, amelyet négy településre – Koltó, Torockó, Körösfő és Szék – dolgozott ki a a Néppárt.

A faluturizmus a megoldás

Király elmondta, hogy a tervet magyarországi intézményekben is bemutatta, ahol annak ellenére, hogy egyelőre nem talált partnereket, hasznos tanácsokat kapott és személyesen is tapasztalta azt, hogy miként működtethető a faluturizmus holt időszakban is.

Kifejtette, olyan erdélyi magyar településeket támogatna a fejlesztési terv, amelyeknek potenciálja van, illetve ahol már működik a turizmus. A már meglévő tervet a helyiek olyan saját elemekkel és megoldásokkal bővíthetik, amelyek saját településükön működhetnek. Hangsúlyozta: szeretné, ha a négy településhez továbbiak is csatlakoznának az elkövetkező időszakban.

Király Melinda szerint így a kisebb erdélyi helyi közösségek gazdasági fejlődéséhez is hozzájárulhatnak. Hozzátette: személyes célja, hogy a falun lakó, illetve a kisebb vidéki településekre visszatelepedett fiatalokat buzdítsa és támogassa, hogy felvegyék a versenyt a nagybefektetőkkel, ezzel elkerülve a települések kiöregedését és  elnéptelenedését.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria