Home » Hírek » Erdély » A Kolozs megyei Néppárt kibővült elnökséggel vág neki a választásnak

A Kolozs megyei Néppárt kibővült elnökséggel vág neki a választásnak

2012. 9. 26.
Megosztás:

Új elnököt választott az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei küldöttgyűlése, a szervezetet szeptember 25-től Szász Péter vezeti.

A Kolozs megyei Néppárt kibővült elnökséggel vág neki a választásnak
Soós Sándor és Szász Péter. Minél több választási jelölt állítása a cél


A 35 éves Szász Péter az EMNT honosítási tevékenységének országos koordinátora, a Néppárt korábbi megyei tanácsosjelöltje. Az elnökségben helyet foglal Soós Sándor ügyvezető elnök, továbbá hét, az alábbi szakterületekért felelős alelnök: Filep Sándor – kultúra és hagyományőrzés, Mihály Ágnes – oktatásügy, Moldvai Ákos – jegyző, Mátis Jenő – önkormányzat és gazdaság, Sándor Eszter – ifjúsági ügyek, Szőcs Sándor – jogi ügyek, valamint Tőtszegi Stefánia – megyei szervezés. Akárcsak a korábbi elnökség összetételénél, a küldöttgyűlés most is fontosnak tartotta, hogy a megye mindhárom régiója (Aranyosszék, Kalotaszeg és Mezőség) illetve Kolozsvár is nevezzen képviselőket az elnökségbe. A leköszönő elnök, Gergely Balázs a Néppárt kolozsvári szervezetének elnöki feladatai miatt a megyei szervezetben nem vállalt további szerepet.

A küldöttgyűlés határozata szerint a párt helyi szervezete a december 9-i parlamenti választásokon a lehető legtöbb Kolozs megyei szenátori és képviselői körzetben jelöltet állít. A testület a feladatra 10 szenátor- és képviselőjelöltet fogadott el. A gyűlésen küldötteket nevesítettek a helyi önkormányzati képviselők munkáját összehangoló Regionális Önkormányzati Tanács szeptember 29-i, torockói alakuló ülésére is.

A fentiek mellett sor került a párt kolozsvári szervezetének közgyűlésére is. A testület tisztújításán megerősítették Gergely Balázst elnöki funkciójában. Alelnökké választották Ilyés Szilárd-Zoltánt, a hét tagúra bővült városi elnökség tagjai pedig Dobra Imola, Sánta Levente, Szabó Lilla, Szántai János és Szenkovics Dezső lettek.

A városi szervezet beszámolójának többek között a Kolozsvári Magyar Napok megszervezését, a Iorga-tábla leszerelésének ügyében tett előrelépéseket, Erzsébet királyné (Sissi) mellszobrának felavatását és a Kincses Kolozsvár Kalendáriuma kiadását emelték ki.

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezetének sajtóközleménye]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria