Home » Sajtóanyagok » Állásfoglalások, nyilatkozatok » A Néppárt elnöke is felszólalt a MÁÉRT ülésén

A Néppárt elnöke is felszólalt a MÁÉRT ülésén

2012. 4. 27.
Megosztás:
Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke részt vett a Magyar Állandó Értekezlet külügyi- és jogi szakbizottságának április 26-i ülésén. A csütörtöki értekezleten Toró a romániai helyhatósági választási kampányra való felkészülést, a jelöltlista-állítás eredményeit ismertette a résztvevőkkel, hangsúlyozva az együttműködés fontosságát azon helységekben, ahol a magyar érdekképviselet ezt megköveteli.
 
A továbbiakban a Néppárt elnöke a román belpolitikai helyzetről adott tájékoztatást, majd érintette az erdélyi magyar felsőoktatás jelenlegi helyzetét, különös tekintettel a Partium Keresztény Egyetemre és Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemre. Toró, az együttes román-magyar kormányülés szándéknyilatkozata értelmében közösségi egyetemeink román állami költségvetésből történő támogatását szorgalmazta.
 
A Néppárt elnöke felhívta a figyelmet arra a veszélyre, hogy a román kormány a magyarság számára kedvezőtlen feltételekkel kívánja módosítani a kommunizmus alatt elkobzott ingatlanok restitúciós törvényét.
[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóközleménye]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria