Home » Sajtóanyagok » Állásfoglalások, nyilatkozatok » A Néppárt gyergyószárhegyi képviselőt szeretne a Hargita megyei tanácsba

A Néppárt gyergyószárhegyi képviselőt szeretne a Hargita megyei tanácsba

2012. 5. 3.
Megosztás:

A gyergyószárhegyi kastély előtt tartott sajtótájékoztatót a Néppárt helyi szervezete, melyen bemutatkozott Kolcsár András polgármesterjelölt és Danguly Ervin megyei tanácsosjelölt. Sorbán Attila, a párt megyei tanácselnök-jelöltje kijelentette: a közelbe tervezett szeméttelepről elsősorban a helyieket kellene megkérdezni. Sorbán szerint a Hargita megyei tanács jelenleg reklámügynökségként működik.

A Néppárt gyergyószárhegyi képviselőt szeretne a Hargita megyei tanácsba
Rajtvonalon. Danguly Ervin, Kolcsár András és Sorbán Attila terveikről, elképzeléseikről beszéltek a sajtónak


Danguly Ervin megyei tanácsosjelölt, aki a Hargita megyei jelöltlistán harmadik helyen szerepel, kifejtette, örül, hogy végre Szárhegynek is lesz lehetősége részt venni a megyei tanács munkájában. Eddig még nem volt a községnek képviselője a megyei tanácsban, pedig fontos lenne ez a településnek, tapasztalta ezt több mint egy évtizedes művelődésszervezői munkája alatt.

Kolcsár András polgármesterjelölt, aki tizenkét éve a helyi közigazgatásban dolgozik, elmondta, az embereket is meg kell kérdezni a beruházásokkal kapcsolatban, és meg is kell hallgatni őket. Bármennyire is jó lenne egy beruházás, nem szabad „erőszakkal lenyomni az emberek torkán”, előzetesen konzultálni kell velük.

Sorbán Attila megyei tanácselnök-jelölt ráerősített a polgármester-jelölt gondolatára, szerinte fájó pont, hogy Szárhegy lakosságával senki nem konzultált a szomszédos, Gyergyóremetén épülő szeméttelep kérdésének ügyében. Pedig a szemét nagy része itt fog áthaladni, és a szeméttelep a környék összes falvának sorsát meghatározhatja, főleg egy olyan faluturizmussal rendelkező települését, mint Szárhegy. Az emberek érdekeire oda kell figyelni, és dolgozni kell. Sorbán szerint dolgozni, nem csak beszélni kell a munkáról, mint mondta, a Hargita megyei tanács jelenleg reklámügynökségként működik.

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóközleménye]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria