Home » Hírek » Románia » Adevărul: a cataniai egyetem elnöke szerint Victor Ponta soha nem volt az intézmény mesteris hallagatója

Adevărul: a cataniai egyetem elnöke szerint Victor Ponta soha nem volt az intézmény mesteris hallagatója

Antonino Recca, az olaszországi Cataniai Egyetem elnöke az Adevărul napilap megkeresésére leszögezte: Victor Ponta soha nem volt a felsőoktatási intézmény mesteris hallgatója. A kormányfő önéletrajzában korábban az szerepelt, hogy mesteri tanulmányokat folytatott a Cataniai Egyetemen. Egy nappal azt követően, hogy a Nature plágiummal vádolta meg, a miniszterelnök törölte ezt a részt az önéletrajzából.

„Az önök kérésével kapcsolatban megerősíthetem, hogy Victor Ponta soha nem volt mesteris hallgató az egyetemünkön” – írta Antonino Recca az Adevărulnak küldött emailben. Az egyetem egy másik illetékese azt írta a lapnak, hogy Victor Ponta diákja soha nem volt az egyetemnek.

A napilap szerint Ponta önéletrajzában éveken át az szerepelt, hogy 2000-ben mesteri fokozatot szerzett nemzetközi büntetőjogból a Cataniai Egyetemen.

Közvetlenül az után, hogy a Nature című tudományos folyóirat azzal vádolta Pontát, hogy doktori disszertációja plágium, a cataniai mesteri fokozattal kapcsolatos rész eltűnt a miniszterelnök önéletrajzából. Ponta akkor azzal magyarázta ezt, hogy csak azokat az elemeket kívánta megtartani önéletrajzában, amelyeket a törvény feltételként szab a miniszterelnöki tisztség betöltéséhez.

[Forrás: Krónika]


Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria