Home » Sajtóanyagok » Állásfoglalások, nyilatkozatok » Bánffyhunyadon ünnepel március 15-én a Néppárt, az EMNT és az MPP helyi szervezete

Bánffyhunyadon ünnepel március 15-én a Néppárt, az EMNT és az MPP helyi szervezete

2013. 3. 9.
Megosztás:

Nemzeti ünnepünk alkalmából idén Bánffyhunyadon tartja kétnapos központi rendezvénysorozatát az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Magyar Polgári Párt helyi szervezetével közösen.

Március 15-én, pénteken 20 órakor ünnepi műsor kezdődik a bánffyhunyadi Kultúrotthonban (Horea/Kossuth Lajos u. 5. szám). Az est folyamán ünnepi köszöntőt mond Vincze János, az MPP bánffyhunyadi szervezetének elnöke, Gergely Balázs, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke, Toró T. Tibor, a Néppárt elnöke és Tőkés László európai parlamenti képviselő, az EMNT elnöke.

Ezt követően Vikidál GyulaKalapács JózsefRudán Joe és az Akusztika zenekar március 15-i ünnepi koncertjén vehet részt a közönség. A műsor után, 23 órakor állófogadás kezdődik a kultúrotthon előcsarnokában.

Március 16-án, szombaton 13 órakor a kultúrotthonban kezdődik az idén első alkalommal, Ide nézz a figurára címmel megrendezésre kerülő kalotaszegi legényes verseny selejtezője, majd 17 órakor a gálaelőadás keretében a döntővel folytatódik a rendezvény. Közreműködik a Suhanc és a Kalotaszeg táncegyüttes, a selejtezők és a gálaműsor alatt pedig Varga István „Csipás, Bodó”, Czilika Gyula, Ármán Tibor, Fodor „Neti” Sándor, László Csongor és Magyarosi László muzsikál.

A prímások szolgáltatják a népzenét, Czilika Ödön és zenekara pedig a mulatós zenét 22 órától, amikor mulatság kezdődik a bánffyhunyadi lakodalmas teremben (Avram Iancu/Új u. 39. szám, Ifjúsági Ház).

A kétnapos rendezvény díszvendégei:

Tőkés László európai parlamenti képviselő, az EMNT elnöke,

valamint

Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke.


Az ünnepi rendezvény házigazdái:

Vincze János, az MPP bánffyhunyadi szervezetének elnöke,

Csüdöm Ferenc, az MPP bánffyhunyadi önkormányzati képviselője,

Gergely Balázs, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke.

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóközleménye]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria