Home » Hírek » Románia » Basescu nekiment az OMV-nek

Basescu nekiment az OMV-nek

2012. 3. 12.
Megosztás:

A román államfő megszakít minden kapcsolatot az osztrák csoporthoz tartozó Petrom céggel, mert üzletpolitikáját tisztességtelennek tartja.

Nekiment a Petrom kőolajipari csoportnak a román államfő. Egy vasárnapi televíziós interjúban Traian Basescu azt mondta, megszakít minden kapcsolatot a céggel, tiltakozásképpen amiatt, hogy a Petrom extraprofitra tett szert a válság idején, és nem tartja tisztességesnek a cég üzletpolitikáját. A román vállalat az osztrák OMV kőolaj-és földgázipari csoporthoz tartozik.

Basescu az interjúban elmondta, úgy volt, hogy a Petrom vezetőivel fogja felkeresni a Fekete-tenger román szektorában az Exxon Mobil és a Petrom által felfedezett jelentős kőolaj-és földgáz lelőhelyet, de végül az Exxon embereivel ment.

„Látni akartam a mélytengeri fúrásokat végző kutat, de nem az OMV tisztségviselőivel, mert nem tetszik az üzletpolitikájuk, nem tartom azt tisztességesnek. Nem várható el egy vállalattól, hogy száz százalékig tisztességes legyen, de az sem lehet, hogy nap mint nap azt vágják a képembe, hogy a világpiaci ár 120 dollár hordónként, miközben Romániában 16 dollár a kitermelési költség". 

Az államfő közölte, az ügyet felvetette a Petrom elnökének is, de azt a választ kapta, az OMV-vel kötött szerződés értelmében nincs mit tenni.

[Forrás: hirado.hu/erdely.ma]

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria