Home » Hírek » Erdély » Bicikliút-hálózat építésébe kezdene a Néppárt Nagyváradon

Bicikliút-hálózat építésébe kezdene a Néppárt Nagyváradon

2012. 4. 23.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezete is csatlakozott a Critical Mass elnevezésű hagyományos kerékpáros felvonulás mintegy félezer résztvevőjéhez, akik a Föld Napja alkalmából a kerékpározás, illetve a környezetkímélő közlekedési eszközök népszerűsítéséért tekertek a nagyváradi Magnólia parktól a Szent László térig, majd vissza.

Bicikliút-hálózat építésébe kezdene a Néppárt Nagyváradon
Kritikus tömeg Nagyváradon. Egyelőre még az úttesten


A „kritikus tömeg” már évek óta hallatja a hangját a környezetileg fenntartható közlekedési módok ösztönzése és a biciklis közlekedés infrastruktúrájának kialakítása érdekében. Hasonló célokért száll harcba a nemrég alakult Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezete is Kristófi Kristóf elnök vezetésével.

A Néppárt szerint, minimális beruházással vagy a különböző programokban rendelkezésre álló források felhasználásával, továbbá a bevált külföldi minták követésével és kellő politikai akarattal a már meglévő bicikli utakat újonnan kialakítandó útvonalakkal lehetne összekötni, úgy, hogy ezek ne csak a sport kedvelői, hanem a Nagyváradra látogató turisták számára is vonzóak legyenek. Ugyanakkor az is lényeges, hogy a kiépítendő útvonalakon – a már meglévő bicikli utakon tapasztaltakkal szemben – a gépjárművek ne közlekedhessenek és ne is parkolhassanak. Fontos lenne az is, hogy a gyalogosokban tudatosuljon: balesetekhez vezethet, ha a kijelölt bicikli utakon akadályozzák a bringások közlekedését. A bicikliút-hálózat megnevezett feltételek szerinti megvalósulásával jelentősen javulna a közlekedésbiztonság a váradi közutakon.

Bicikliút-hálózat építésébe kezdene a Néppárt Nagyváradon
Teker a Néppárt. Bicikliutakat akarnak a városfejlesztési tervbe


A politikai szervezet, mely a nagyváradiakkal való párbeszéd jegyében alakítja ki cselekvési programját, minden eszközzel küzdeni fog azért, hogy a városfejlesztési tervbe egy bicikliút-hálózat terve is bekerüljön.

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt partiumi sajtószolgálata]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria