Home » Hírek » Bálványos Intézet - Erdélyi Közszolgálati Szabadegyetem » Sűrű program a csíkszeredai képzésen

Sűrű program a csíkszeredai képzésen

Csíkszeredában március utolsó napján került sor az Erdélyi Közszolgálati Szabadegyetem első képzésére, amelynek a csíksomlyói Fodor-ház adott otthont.

A képzésen nagy számban voltak jelen az EMNP csíkszéki szervezeteinek képviselői.
Csíkszereda
A tréning reggel 8 órakor kezdődött az ismerekedéssel valamint a program ismertetésével. Fekete Judit és Tánczos Levente műhelyvezetők ismerkedési játékokkal gyorsan összehozták a csapatot, és ez a módszer teremtette meg a jó hangulatot is a hosszú és kemény napra. A résztvevők sorra bemutatkoztak, majd lapra vetették azokat a kérdéseket, amelyekre a képzés során választ szeretnének kapni.

A szünetet követően Papp Előd, a Néppárt Székelyföldért felelős országos alelnöke, valamint György László Hargita megyei elnök tartották meg az Erdélyi Magyar Néppárt helyzetképéről szóló előadását.

Újabb szünet után az Udvarhelyszékről érkezett Jakab Attila tartott egy igen dinamikus, példákkal alátámasztott, érdekfeszítő előadást az önkormányzatokról.

Az ebéd után szintén György László ismertette a kampánytervet, a kampányolási módszereket, és felhívta a jelenlévők figyelmét a fontosabb tudnivalókra, hangsúlyozva az emberközelség fontosságát.

A politikai kommunikációról szóló ismereteket a Brassóból érkezett Fekete András Oszkár mutatta be, aki számos példával illusztrálta a manipulációs helyzetek kialakulását. Előadásában kitért arra is, hogy milyen a jó politikus, hogyan győzhetjük meg a választókat, hogy én vagyok a jó választás. Előadását a sikeres kampányhoz szükséges tudnivalókkal zárta.
Csíkszereda
Időhiány miatt, és hogy a jelenlévőknek még maradjon energiájuk a magyarországi vendég előadására is, Domokos Orsolya csak röviden ismertette a Térségfejlesztésről szóló tudnivalókat.

Este 18 óra körül megérkezett Várhegyi Attila, magyarországi kampánytanácsadó, aki hasznos tanácsokat adott át a jelenlévőknek. Útravalóul mindenkinek azt a feladatot adta, hogy írják fel az elkövetkező 72 nap teendőit, és annak függvényében cselekedjenek.

Az előadássorozatot a meglepetésvendég, Toró T. Tibor országos elnök zárta.
Vacsora előtt a műhelyvezetők kérésére a résztvevők értékelték a képzést, amely a visszajelzésekből igen pozitívnak, tartalmasnak és remélhetőleg hasznosnak bizonyult. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria