Home » Hírek » Erdély » Dél-Tirol kormányzójával találkozott Brixenben a Néppárt küldöttsége

Dél-Tirol kormányzójával találkozott Brixenben a Néppárt küldöttsége

2013. 6. 20.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt küldöttsége részt vesz az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) június 19. és 23. között Dél-Tirolban, Brixenben zajló kongresszusán. A néppárti küldöttség vezetői, Szilágyi Zsolt és Király Melinda alelnökök a kongresszus első napján, a területi és kulturális autonómiáról szóló előadások után megbeszélést folytattak Luis Durnwalderrel, Dél-Tirol kormányzójával.

Dél-Tirol kormányzójával találkozott Brixenben a Néppárt küldöttsége

Király Melinda, Luis Durnwalder, Szilágyi Zsolt

Szilágyi Zsolt tolmácsolta a kormányzónak Tőkés László erdélyi európai parlamenti képviselő üdvözletét, és felidézte azt a másfél évvel korábban, Bozenben tartott könyvbemutatót, amelyen Christoph Pan autonómia-szakértő részvételével ismertették a dél-tiroli autonómia hasznáról szóló kötetet.

Szilágyi és Király tájékoztatta Luis Durnwaldert arról, hogy Tőkés László és a Néppárt két évvel korábban elkezdte a kisebbségvédelemmel kapcsolatos Európai Polgári Kezdeményezés elindítását és szövegének kidolgozását. Hangsúlyozták: a kezdeményezés sikeréhez európai szolidaritásra van szükség, beleértve az erdélyi magyarok és a példaértékű autonómiát gyakorló dél-tiroli németek közti szolidaritást is.

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria