Home » Hírek » Erdély » Dr. Hégető László Levente a Szatmár megyei Néppárt új elnöke

Dr. Hégető László Levente a Szatmár megyei Néppárt új elnöke

2013. 4. 12.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt 2013. április 10-én, Szatmárnémetiben tartotta megyei küldöttgyűlését, amelynek keretében tisztújításra is sor került: Reszler Jánostól dr. Hégető László Levente vette át a Szatmár megyei szervezet elnöki tisztjét.

A huszonhét küldött alelnökké választotta Veres-Kupán Enikő szatmári mérnököt, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács megyei elnökét, Konglovits Éva nagykárolyi ügyvezető igazgatót és Nagy István pedagógust. Elnökségi tagok: Pelei Sándor(kökényesdi tanácsos), Dallos Tamás (tasnádi pedagógus), Lőrinc Pál (szamoskrassói vállalkozó), Sógor Sándor (a dobrai Erdőgazdálkodási Társulás vezetője), valamint, Katona József (gencsi mezőgazdász).

Dr. Hégető László Levente a Szatmár megyei Néppárt új elnöke
Szemben: Csomortányi István, Zatykó Gyula, Toró T. Tibor és Hégető László Levente


Toró T. Tibor
, a Néppárt elnöke a Szatmár megyei küldöttgyűlésen a szervezet előtt álló kihívásokról beszélt, és a közös célok megvalósulása érdekében mindenkit közös munkára hívott. A küszöbönálló közigazgatási átszervezés kapcsán hangsúlyozta: a Romániában ma is élő regionális identitások alapján kell meghúzni a régióhatárokat, és a Néppárt mindent elkövet, hogy az erre irányuló javaslatait minél szélesebb körben ismertté és elfogadottá tegye. Célkitűzésük továbbá az autonómia és a föderalizmus gondolatának népszerűsítése is, ami nem csak az Autonómia Éve apropóján fontos feladata a Néppártnak.

Zatykó Gyula Partiumért felelős alelnök hangsúlyozta: Szatmár megye kivételesen nehéz „terep” volt a Néppárt számára mind a szervezetépítés, mind a választási kampányolás szempontjából. A megye több településén zaklatták azokat az önkénteseket, akik segédkeztek a párt megalakulásához szükséges aláírások összegyűjtésében, illetve azokat, akik kézjegyükkel támogatták a pártbejegyzést. Szerencsére a választások után lenyugodtak a kedélyek, így újult erővel folytatódhat az építkezés, és a már meglévő szervezetek megerősítése.

Csomortányi István sok sikert kívánt a Szatmár megyei Néppárt megújult elnökségének. Bizalomra ad okot, hogy Szatmár megye minden szeglete képviseli magát az elnökségben, így azokat az elveket, melyek mentén a Néppárt tevékenykedik, szélesebb körben ismertté lehet tenni – mondta a partiumi szervezési igazgató.

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt partiumi sajtószolgálata]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria