Home » Hírek » Erdély » Együttműködik a Néppárt és a Fidelitas

Együttműködik a Néppárt és a Fidelitas

2012. 6. 7.
Megosztás:

Együttműködési nyilatkozatot írt alá Tőkés László, az Erdélyi Magyar Néppárt védnöke, Nemes Előd, a szervezet Kovászna megyei elnöke és Oroján Sándor, a Fidelitas alelnöke Sepsiszentgyörgyön. A felek közös nyilatkozatukban hitet tettek a Néppárt szervezete és a Fidelitas szorosabb együttműködése mellett, mert közös felelősséget éreznek az erdélyi fiatalok jövője iránt.

Együttműködik a Néppárt és a Fidelitas
 

„Az egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy az erdélyi magyar fiatalok szülőföldjükön boldoguljanak, és továbbvigyék, gazdagítsák azt az örökséget, amit őseik rájuk hagytak” – mondta el Tőkés László a dokumentum aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A Néppárt védnöke hozzátette: példaértékű az a szövetség, ami a Fidelitas és a Néppárt együttműködési szerződésében ölt testet. Az anyaországi és az erdélyi magyar politika viszonya mindeddig a támogatáspolitika kérdéseiben merült ki, mindemellett azonban fontos egy egységes nemzetpolitika meghonosítása, hangzott el a sajtótájékoztatón. A romániai magyar politikát a nemzetpolitika szolgálatba kell állítani, hangsúlyozta Tőkés László. „Partnerek vagyunk a nemzetpolitikában és együtt dolgozunk az együttműködés rendszerében, amit Orbán Viktor miniszterelnök hirdetett meg két évvel ezelőtt” – jelentette ki. 

Együttműködik a Néppárt és a Fidelitas
 

A Két szervezet együttműködésének apropóján Oroján Sándor úgy nyilatkozott: „a Fidelitas szurkol a Néppártnak, hogy a vasárnapi választásokon minél jobb eredményt érjen el országszerte, és mindemellett példaértékűnek tartjuk az összefogást, amely a rivális magyar pártok között kialakult Sepsiszentgyörgyön.”

Együttműködik a Néppárt és a Fidelitas
 

Mint ismert, Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Magyar Néppárt a jelenlegi RMDSZ-es polgármestert támogatja az önkormányzati választásokon. A Fidelitas alelnöke ezzel kapcsolatban kifejtette: „a sepsiszentgyörgyi példa mutatja, hogy a Néppárt közös értékek és célok mentén képes összefogásra határokon innen és túl, a Fidelitas pedig örömmel működik együtt minden szervezettel, amelyik a magyar nemzet egységét erősíti.”

Együttműködik a Néppárt és a Fidelitas
 

Nemes Előd szerint közös erővel el kell érni, hogy Háromszék visszakerüljön a Kárpát-medence kulturális térképére, Sepsiszentgyörgy vagy Kézdivásárhely éppúgy Székelyföldet jelenítse minden magyar ember számára, mint Székelyudvarhely vagy Csíkszereda, és hogy Háromszék értékeit megmutassák minden magyar embernek.

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt és a Fidelitas sajtóközleménye]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria