Home » Hírek » Erdély » Elhatárolódik Borboly Csaba párttársa arrogáns kijelentésétől?

Elhatárolódik Borboly Csaba párttársa arrogáns kijelentésétől?

2012. 5. 3.
Megosztás:

Tulipán kell, mert az emberek megszokták, és jelentős részük amúgy sem tud olvasni! – hangzott Máté András Levente Kolozs megyei parlamenti képviselő hirhedt kijelentése. György László, az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei elnöke nyílt levélben kérdezi Borboly Csaba megyei tanácselnöktől: mire véli az arrogáns kijelentést, egyáltalán, hajlandó-e elhatárolódni tőle?

Elhatárolódik Borboly Csaba párttársa arrogáns kijelentésétől?
Netán nem tudnának a magyar szavazók olvasni? György László nyílt levelét iktatják a megyei tanácsnál


Nyílt levél Borboly Csabának, csíkszéki RMDSZ-elnöknek

Tisztelt Elnök Úr!

Olyan esemény történt Erdélyben, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Ön is tudja: Máté András Levente pártkollégája, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke azzal a megdöbbentő és sértő „indokkal” utasította el az összefogást Kolozs megyében, hogy az RMDSZ logója nélkül lehetetlen magyar szavazatokat gyűjteni, mivel az emberek - szerinte - nem tudnak olvasni, és csak a pártok jelvényei alapján szavaznak. Idézve: „Tulipán kell, mert az emberek megszokták, és jelentős részük amúgy sem tud olvasni!”

Őszintén, nem tudjuk mire vélni ezt az arroganciát, lévén, hogy az emberek lenézése az a bűn, amelyet felelős, a népéért küzdő politikus semmilyen szín alatt nem tehet meg.

Elnök Úr! Felháborodott emberek kerestek meg és azt a kérdést szegezték nekünk, hogy vajon Hargita megye tanácselnöke is ilyen lenézéssel tekint választóira, azaz a székely lakosságban csupán terelni való arctalan, agyatlan és írástudatlan tömeget lát?

A legjobb megoldás ilyenkor tiszta vizet önteni a pohárba, megkérdem tehát: egyetért-e Ön kollégája, Máté András Levente kijelentésével? Ha nem, felkérjük Önt, határolódjon el párttársától!  Kíváncsian várjuk válaszát, Elnök Úr.                        

György László
az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei elnöke

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei szervezete]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria