Home » Hírek » Erdély » Elindult a Mikó-ügy honlapja

Elindult a Mikó-ügy honlapja

2012. 8. 9.
Megosztás:

Átfogó, pontos és hiteles információforrásként jött létre a Mikó-ügy honlapja, amelyen összegyűjtve megtalálhatók az elmúlt időszak történései a Székely Mikó Kollégium visszaállamosítási kísérletéről és az Ingatlan-visszaszolgáltatási Bizottság tagjait érintő, igazságtalan bírósági ítéletről. 

A honlap neve a bírósági aktacsomó számát jelenti, ez alatt a szám alatt zajlott az elmúlt években a Mikó-ügy pere. A honlapon részletes információkat érhetnek el az Ingatlan-visszaszolgáltatási Bizottság működéséről és összetételéről, amely a Székely Mikó Kollégium restitúciójáról is döntött, a 13020-as dossziéról, a perről és Markó Attila államtitkár tevékenységéről. 

A honlapot működtető kezdeményező csoport tagjai: Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspök-helyettese, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Winkler Gyula, európai parlamenti képviselő, Balázsi-Pál Előd, a Transindex hírportál főszerkesztője, Farcádi Botond, a Háromszék napilap főszerkesztője, Bodor László, a Félsziget fesztivál igazgatója, Hegedüs Csilla, a Transylvania Trust Alapítvány igazgatója, Horváth István, az Országos Kisebbségkutató Intézet igazgatója, valamint Kádár Magor, a Babes-Bolyai Tudományegyetem oktatója. 

A kezdeményezők arra ösztönzik az erdélyi magyar embereket, hogy aláírásukkal tiltakozzanak a Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása és a magyar közösséget ért támadás ellen, valamint fejezzék ki szolidaritásukat a három évre elítélt Markó Attila és Marosán Tamás iránt. 

Az online-kezdeményezés kiegészül a honlap hivatalos facebook-oldalával is, amelynek célja szintén a hiteles és pontos tájékoztatás. A kezdeményező csoport munkáját, a tájékoztatást és a szolidaritási mozgalmat önkéntesek segítik, akiknek az elérhetősége feladatokra leosztva megtalálható a honlapon.

[Forrás: Transindex.ro]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria