Home » Hírek » Az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács március 15-i rendezvényei » Erdővidéken emlékezett a Néppárt háromszéki szervezete

Erdővidéken emlékezett a Néppárt háromszéki szervezete

2012. 3. 15.
Megosztás:

Március 14-én 14 órától az erdővidéki Bodvaj településen ünnepi megemlékezésre került sor az 1848-49-es Szabadságharc és Forradalom kitörésének 164. évfordulóján. A település vashámorában öntötte Gábor Áron az első két ágyúját. 

Az Erdélyi Magyar Néppárt képviseletében Nemes Előd háromszéki elnök beszédében hangsúlyozta, hogy büszkén és felemelt fejjel állunk ma is itt, hiszen Március 15. a magyar nép öntudatra ébredésének ünnepe. 1848 tavaszán a magyar nép és Háromszék népe is sorsot választott. Nem kért többet a hazugságokból, az elnyomásból, és nem kért többet abból, hogy másodrendű polgár legyen a saját hazájában és Európában.

„De mit tartogat még számunkra a jövő? Folytonos szellemi szabadságharcban élünk. Dolgoznunk kell nap mint nap egy olyan országban, ahol állandóan küzdeni kell még a törvényben biztosított jogok betartásáért is, dolgoznunk kell egy olyan országban, ahol lelkiismeretünk ellenére is román himnuszt énekeltetnének velünk. Dolgoznunk kell egy olyan Európáért, ahol az alapvető értékek, mint a kereszténység vagy az önrendelkezés már nyűg és teher a kapitalista buldózernek, léteznünk kell egy olyan világban, ahol a gazdasági érdek már-már minden erkölcsi törvényt felülír. Emlékezzünk ma Gábor Áronra, Petőfire, Kossuthra és a szabadságharc bátor hőseire, de még inkább gondoljunk a jövőre, az eljövendő idők hőseire, aki szorgalmukkal, munkájukkal és tenni akarásukkal egy új, egy erős, egy gazdag Erdélyt és Székelyföldet építenek. ” – mondta Nemes Előd.

A megemlékezés után Nemes Előd megyei elnök és Szép Béla alelnök elhelyezték a megemlékezés koszorúit.

Erdővidéken emlékezett a Néppárt háromszéki szervezete

Nemes Előd, az Erdélyi Magyar Néppárt háromszéki elnöke

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria