Home » Hírek » Magyarország » Felkészültek a tűzijátékra: fő szabály a biztonság

Felkészültek a tűzijátékra: fő szabály a biztonság

A nemzeti ünnep biztosítására földön, vízen és levegőben is felkészültek.

Idén is legalább másfél millió nézőre számít az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság augusztus 20-án este Budapesten. A szakemberek már felkészültek a nemzeti ünnep biztosítására földön, vízen és levegőben.

Minden évben az a legfontosabb a tűzijáték biztosítása szempontjából, hogy a kivitelező hová és milyen látványossági elemeket tervez – mondta a Kossuth rádiónak Bérczi László dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője. Idén a vízről három uszályról és a Lánchídról lövik fel a rakétákat, ennek fényében készítik a biztosítási tervet, amelyben fő szabály a másfél-két millió ember biztonsága, kiemelt védelmet kap a parlament és a rakpart Margit híd és Erzsébet híd közötti szakasza – ismertette.

A nemzeti ünnep zavartalan lebonyolítását Bérczi László szerint egyértelműen támogatja a kormány operatív törzs felállításáról szóló határozata. A testületben intézkedésre jogosult szakértők dolgoznak, az egyszemélyi felelős vezető a társadalmi kapcsolatokért felelős államtikár, Kovács Zoltán – tette hozzá Bérczi László.

Augusztus 20-án este a tűzijáték idején a fővárosban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nyolcvan munkatársa teljesít majd szolgálatot a rakparti szakaszon, munkájukat 20 speciális jármű és eszköz segíti, vidékről idén nem rendelnek fel kollégákat Budapestre.

[Forrás: Kossuth rádió/hirado.hu]


Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria