Home » Hírek » Kárpát-medence » Fico kitartóan ismétli: nem mondott igazat Malina Hedvig

Fico kitartóan ismétli: nem mondott igazat Malina Hedvig

2012. 3. 5.
Megosztás:

Robert Fico szerint nem történtek meg azok a dolgok, amelyeket Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított - ezt a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt vezetője egy politikai vitaműsorban jelentette ki vasárnap. 

Robert Fico alig egy hónappal azt követően tette ezt a kijelentését, hogy a szlovák kormány - a strasbourgi emberi jogi bíróság ezzel kapcsolatos döntését követően - sajtóközleményben fejezte ki sajnálkozását Malina Hedvig ügye miatt.

"Jogerősen le van zárva, hogy amit Malina Hedvig állított, az nem történt meg" - jelentette ki a baloldali Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnöke, Robert Fico a Markíza kereskedelmi televízió politikai vitaműsorában vasárnap. Hozzátette: ma már csak arról folyik a vita, hogy Malina Hedvig ellen folytatódjon-e a hamis tanúzás miatt indult eljárás, vagy sem.

Malina Hedvig kálváriája 2006. augusztus 25-én kezdődött, amikor az akkor 23 éves szlovákiai magyar diáklányt Nyitrán két férfi megverte, a lány vallomása szerint azért, mert magyarul beszélt. Az akkori kormányfő és belügyminisztere (Fico és Robert Kaliňák) azonban nyilvánosan megvádolták őt azzal, hogy az eset nem történt meg. Emiatt 2007 májusában hamis tanúzás vádjával a szlovák hatóságok eljárást indítottak Malina Hedvig ellen. Ez az eljárás jelenleg is tart.

A szlovákiai politikai pártok támogatottságát kutató felmérések már hónapok óta Robert Fico pártját, a Smert tartják a március 10-én sorra kerülő, előrehozott parlamenti választások legnagyobb esélyesének. Egyes felmérések szerint Robert Fico a választások során annyi szavazatot szerezhet, ami lehetővé tenné számára, hogy egyedül alakítson kormányt. Fico azonban többször is kizárta az egyedül kormányzás lehetőségét. 

[Forrás: hírek.sk]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria