Home » Hírek » Magyarország » Fidesz: Kőszegi magánvéleményének adott hangot a revízióról

Fidesz: Kőszegi magánvéleményének adott hangot a revízióról

Selmeczi Gabriella ezt azután tudatta, hogy egy lap azt írta, hogy a fideszes Kőszegi Zoltán szerint akár már nyolc év múlva fel lehet vetni a határrevízió kérdését.

Kőszegi Zoltán fideszes parlamenti képviselő "feltehetően nem alaposan átgondolt magánvéleményének adott hangot" az EMI-táborban - közölte a Fidesz szóvivője szerdán az MTI kérdésére.

Selmeczi Gabriella ezt azután tudatta, hogy a Népszabadság kedden - idézve a Krónika című erdélyi lapot - azt írta: a fideszes Kőszegi Zoltán szerint akár már nyolc év múlva fel lehet vetni a határrevízió kérdését. A politikus a vasárnap véget ért, nemzetpolitikai műhelyként és fesztiválként működő EMI-táborban nyilatkozott így a székelyföldi Borzonton, amikor egy pódiumbeszélgetés során a hallgatóságból valaki felvetette, hogy miért autonómiáról, és miért nem Trianon revíziójáról esik szó.

A Fidesz parlamenti képviselője úgy vélekedett, ha pártja tovább tud erősödni, és Magyarországot gazdasági és más tekintetben is sikerül erős országgá tenni, akkor hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdéseit. Kőszegi Zoltán nézete szerint ez akár már nyolc év múlva megtörténhet - olvasható a Népszabadságban.

[Forrás: MTI/hirado.hu]

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria