Home » Hírek » Erdély » Friss Csillagos Hírek

Friss Csillagos Hírek

2013. 8. 28.
Megosztás:

Megjelentek a Csillagos Hírek augusztus havi számai Nagyváradon, illetve Szatmárnémetiben. Az Erdélyi Magyar Néppárt kiadványa ezúttal is három változatban jött ki a nyomdából, mindegyik nyolc oldalon tájékoztat és kínál olvasnivalót.

A Bihar megyei terjesztésű lapban Érolaszi szegények és gazdagok címmel olvasható riport, a tudósítások a tamáshidai romtemplom helyzetéről, az érmihályfalvi szemétügyben történt visszaélésről, az örvéndi „betyáros provokációról” és néhány szalontai eseményről szólnak.

A nagyváradi kiadásban a távfűtési mizériáról és a hőerőmű csődjéről, az általános urbanisztikai terv körüli vitákról is olvashatnak. Mindkét verzió beszámol a román hatalom régiósítási szándéka ellen szervezett júliusi tüntetésekről, a Szent László Napok „ellopásának” kísérletéről, a Partiumi Autonómiatanács váradi alakuló és nagykárolyi munkaüléséről, a választási regisztráció megindulásáról.

A Szatmárnémetiben szerkesztett lapváltozat is elkészült, ez a kökényesdi önkormányzat ügyeivel és a széri pálinkafőzés bűzével, valamint a kistermelők elleni piaci intézkedésekkel is foglalkozik, nemkülönben az államalapítás ünnepe kapcsán szervezett lázári ünnepséggel és a Minta toborzóakcióival.

Az ingyenes Csillagos Híreket a Néppárt szimpatizánsai terjesztik Bihar és Szatmár megyékben.

 

A lapok a képekre kattintva olvashatóak:

Bihar megyei:
Friss Csillagos Hírek

Nagyváradi

:Friss Csillagos Hírek

Szatmári:
Friss Csillagos Hírek

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria