Gyergyószentmiklós

2012. 4. 24.
Megosztás:

GyergyószentmiklósGyergyószentmiklóson április 14-15-én került sor az Erdélyi Közszolgálati Szabadegyetem első képzésére, amelynek a Szent Benedek Tanulmányi Ház adott otthont. A képzésen nagy számban voltak jelen az Erdélyi Magyar Néppárt gyergyószéki szervezeteinek képviselői, valamint polgármester- illetve önkormányzati képviselőjelöltjei is.

A tréning reggel 8 órakor ismerkedéssel kezdődött, majd Toró T. Tibor országos elnök nyitotta meg és tartott aktuálpolitikai helyzetelemzést, kitérve a Néppárt megalakulásának körülményeire is.

Ezt követően a résztvevők megfogalmazták elvárásaikat, kérdéseiket, amelyekre a képzés végén választ szeretnének kapni, majd a műhelyvezetők irányitása alatt két csoportra oszolva követték figyelemmel Oroján Sándor magyarországi (FIDESZ) képviselő kampánytervről, kampányolási módszerekről szóló igen tartalmas előadását.

Ezalatt a másik csoport tagjai kommunikációs műhelygyakorlatokon vettek részt, amit Domokos Orsolya, a kolozsvári Prisma Egyesület szakembere tartott. A műhelygyakorlaton lehetőség adódott, hogy a résztvevők kipróbálják magukat bizonyos szerepkörökben - polgármesterként, alpolgármesterként, kampányfőnökként -, és helyzetekben. A csoport kielemezte a felmerülő pozitiv és negativ viselkedésformákat, amelyeket a gyakorlat során tapasztalt.

Ebédszünet után Kovács Csaba a politikai kommunikációról tartott érdekfeszítő előadást, majd vacsora előtt - a műhelyvezetők kérésére - a résztvevők értékelték a képzést, amely a visszajelzésekből igen pozitívnak, tartalmasnak és hasznosnak bizonyult.

Vasárnap Kovács Csaba és Bákai Magdolna a kampánytervről, annak kivitelezéséről tartottak igen hasznos előadást az egybegyűlteknek. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria