Home » Hírek » Erdély » Kész a háromszéki EMNP-lista

Kész a háromszéki EMNP-lista

2012. 5. 2.
Megosztás:

Véglegesítették az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) háromszéki polgármesterjelöltjeinek listáit – közölte tegnap Nemes Előd, a párt megyei elnöke. Tizenhárman indulnak a néppárt színeiben, Sepsiszentgyörgyön az RMDSZ jelöltjét, Kovásznán az MPP jelöltjét támogatják, Zágonban pedig közöset indítanak a Magyar Polgári Párttal.

Az MPP-vel teljes egyezség csak Zágonban és Kovásznán született. Az előbbi esetben közös megegyezés alapján jött létre a döntés, az utóbbin pedig a polgáriak jelöltjét támogatja a néppárt – tájékoztatott Nemes Előd. Zágonban Damó Csaba, míg Kovásznán Bándi Imre mellé állnak, Sepsiszentgyörgyön Antal Árpádot, az RMDSZ polgármesterjelöltjét támogatják.

Az EMNP polgármesterjelöltjei a következők: Kézdivásárhelyen Johann Taierling, Árkoson Kocsis Csaba ingatlanügynök, Baróton Virág László tanító indul, Bereckben Pál Jánost, a függetlenként induló jelöltet támogatják. Bölönben Biró Zsolt Lajos gazdálkodó, Illyefalván dr. Biró Zsolt állatorvos, Kézdiszentkereszten Boldizsár Béla, Maksán Bács-Benke László állategészségügyi technikus, Málnáson Szőcs Magdolna jogász, Nagyborosnyón Szőcs Levente jelenlegi alpolgármester, Uzonban Dobri Hunor gazdálkodó,Vargyason Imets Lajos szintén gazdálkodó, Zabolán pedig Sebestyén Levente, a Zabola Egyesület elnöke méretkezik meg az önkormányzati választásokon. Baconban Benedek Márta függetlenként indul, viszont az EMNP tagjaként. A pártnak összesen harminc településen lesz teljes listája.

– Történtek érdekességek: Kőröspatakon és Nagybaconban az MPP-tagság egy része átigazolt az EMNP-hez, Kőröspatakon a nyolc személyből hatan hozzánk, míg ketten az RMDSZ-hez mentek át – közölte Nemes, hozzátéve, hogy a polgáriak így a volt PDL-s emberekből verbuváltak új listát maguknak.

[Forrás: Székely Hírmondó]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria