Home » Hírek » Erdély » Kezdődik a Néppárt első Országos Küldöttgyűlése

Kezdődik a Néppárt első Országos Küldöttgyűlése

2012. 2. 23.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt Mintegy 350 küldött valamint közel száz hazai és anyaországi meghívott részvételével a hétvégén Csíkszeredában tartja első Országos Küldöttgyűlését.

A 10 órától kezdődő délelőtti ülésszakon védnöki beszédet mond Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Toró T. Tibor, a politikai szervezet megbízott vezetője a Néppárt megalakulása óta kifejtett elnöki tevékenységéről számol be. A Néppártot alapító Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács részéről Sándor Krisztina ügyvezető igazgató szólal fel. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke videóüzenetében köszönti a résztvevőket.

A küldöttgyűlésen jelen lesz és beszédet mond Németh Zsolt (Magyarország Külügyminisztériumának államtitkára), Répás Zsuzsanna, (a Nemzetpolitikai Államtitkárság helyettes államtitkára), továbbá Ágoston András (Vajdasági Magyar Demokrata Párt), Csonka Áron (Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége), Jakab Sándor, (Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége), Horváth Ferenc, (Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség), Izsák Balázs, (Székely Nemzeti Tanács), valamint Mircea Toma (Országos Sajtófigyelő Ügynökség). Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke videóüzenetben szól a küldöttgyűlés résztvevőihez.

Az eredményt a délutáni ülésszak keretében a szavazatszámláló bizottság ismerteti. Az ülés utolsó részében az Európai Néppárthoz való csatlakozási szándéknyilatkozatot is a küldöttek elé terjesztik.

A gyűlésen olyan kulcsfontosságú kérdésekben döntenek a küldöttek, mint az elnök és az alelnökök személye, az országos bizottságok összetétele vagy a szervezeti és működési szabályzat hatályba lépése. Napirenden szerepel továbbá a Néppárt keretprogramjának elfogadása is, amely a helyi és megyei szervezetek választási kampányprogramjának alapját képezi majd.

Kezdődik a Néppárt első Országos Küldöttgyűlése

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóközleménye]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria