Home » Hírek » Románia » Május 11-én kezdődik a választási kampány az audiovizuális médiában

Május 11-én kezdődik a választási kampány az audiovizuális médiában

2012. 4. 25.
Megosztás:

Május 11. és június 7. között zajlik a választási kampány a televízióban és a rádióban – döntött az Országos Audiovizuális Tanács (CNA).

A CNA szerdán honlapján közzétette keddi döntését, amely a június 10-i önkormányzati választásokat megelőző médiakampányt szabályozza.

A döntés értelmében a kampány május 11-én, pénteken kezdődik, és június 7-én éjfélkor ér véget a televíziókban és rádiókban. A pártok, pártszövetségek, nemzeti kisebbségi szervezetek jelöltjei, valamint a független jelöltek ingyenesen kampányolhatnak mint a közszolgálati televízióban és rádióban, mind pedig a magánadókon, az adásidőért anyagi ellenszolgáltatás nem kérhető – közölte szerdán Răsvan Popescu, a CNA elnöke. Hozzátette: a választási témájú műsorok csak hétfőtől péntekig sugározhatók az audiovizuális médiában, a szavazás napját megelőző két napon pedig tilos a kampány a médiában, a törvényes előírások szerint.

A választási műsorokat sugározni kívánó adóknak egyenrangúan, objektíven és pártatlanul kell kezelniük minden jelöltet. A kampányanyagokat sugározni tervező televízióknak és rádióknak május 9-ig kell erről értesíteniük a CNA-t.

Az előírások szerint a jelöltek és képviselőik kizárólag választási műsorokban és vitákban vehetnek részt, a televíziók és rádiók pedig csak választási műsorok keretében sugározhatnak legfeljebb 30 másodperces kampányklipeket.

[Forrás: Krónika]

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria