Home » Hírek » Erdély » Maros megye: az MPP megyei tanácselnök-jelöltjét támogathatja a Néppárt

Maros megye: az MPP megyei tanácselnök-jelöltjét támogathatja a Néppárt

2012. 4. 18.
Megosztás:

Biró Zsoltot, a Magyar Polgári Párt (MPP) Maros megyei tanácselnök-jelöltjét támogathatja az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), az elvi megállapodás megvan, a döntést a két alakulat megyei szervezete hozza majd meg.

Biró Zsolt, aki az MPP színeiben indul a megyei tanácselnöki tisztségért a június 10-i helyhatósági választásokon, keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a két párt országos elnöke, Toró T. Tibor és Szász Jenő Gyergyószentmiklóson találkozott, az EMNP elnöke pedig közölte, hogy a Néppárt hajlandó támogatni az MPP tanácselnök-jelöltjét. „A támogatást nem valamiért cserébe biztosítaná az EMNP” – tette hozzá.

Biró azt is elmondta: támogatása ügyében a végső döntést az EMNP Maros megyei szervezetének kell meghoznia.

Arról is beszélt, hogy hétfőn találkozott az MPP polgármester-jelöltjeivel, akik korrupcióval vádolták az RMDSZ-t, valamint azzal, hogy nem vesz részt a helyi infrastrukturális és környezeti problémák megoldásában. Hiába RMDSZ-es a környezetvédelmi miniszter, például a Küküllő-menti regionális csatornázás és ivóvíz-hálózat programja máig sem valósult meg, a községek pedig külön-külön próbálnak boldogulni – tolmácsolta az MPP polgármesterjelöltjeinek panaszait Biró Zsolt, aki szerint az RMDSZ az ellenzéki Szociáldemokrata Szövetséghez (USL) közeledik, mivel érzi, hogy az őszi parlamenti választások változást hoznak a politikai színtéren.

[Forrás: Krónika]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria