Home » Hírek » Magyarország » Még júliusban megkapják a támogatást a külhoni magyar diákok

Még júliusban megkapják a támogatást a külhoni magyar diákok

Július végén megkezdődik és várhatóan év végére befejeződik az oktatási-nevelési támogatások kifizetése a "Szülőföldön magyarul" pályázat keretében a magyar nyelvű oktatási intézményekben tanuló külföldi diákok számára.

A Bethlen Gábor alapkezelő honlapján közzétett tájékoztató szerint a magyar nyelvű oktatási intézményekben tanuló külhoni jogosultak törvényes képviselői által elnyert, diákonként összesen 20 ezer forintnak megfelelő oktatási-nevelési, valamint 2400 forintnyi tankönyv- és taneszköz-, illetve hasonló összegű hallgatói támogatások utalása július végén kezdődik, és előreláthatólag az év végére befejeződik. 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a kifizetéseket ütemezetten teljesíti – írták, hozzátéve: először a hiánytalanul benyújtott kérelmek kerülnek sorra, ezt követően pedig az egyedi elbírálás alá tartozó beadványokról születik döntés. Tekintettel a kérelmek nagyságrendjére – több mint negyedmilliónyian  jelentkeztek a felhívásra – a nyár folyamán a beérkezett igények mintegy 80 százalékát tudja teljesíteni az alapkezelő.

[Forrás: mno.hu]

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria