Home » Sajtóanyagok » Állásfoglalások, nyilatkozatok » Megalakult a Néppárt Kolozs megyei szervezete

Megalakult a Néppárt Kolozs megyei szervezete

2012. 2. 22.
Megosztás:

2012. február 14-én tartotta alakuló küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezete.

A gyűlésen Toró T. Tibor az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke is részt vett. Beszédében ismertette az országos helyzetet és a Néppártot érintő aktuális ügyeket, valamint hangsúlyozta a lentről való, hosszú távú építkezés fontosságát. A február 25-én Csíkszeredában sorra kerülő Országos Küldöttgyűlésig 13 megyei szervezet létrehozását tűzte ki célul a Néppárt – hangsúlyozta Toró T. Tibor.

Gergely Balázs, a Néppárt alelnöke ismertette a Közép-Erdély régió alakulásának folyamatát. Ezt követően a már megalakult hét Kolozs megyei helyi szervezet (Kolozsvár, Kisbács, Körösfő, Magyarkapus, Szék, Torda, Várfalfa) elnökei mutatkoztak be.

Soós Sándor, a Néppárt közép-erdélyi szervezési igazgatója, az elkövetkező időszak teendőiről beszélt, egyrészt a meglévő szervezetek építkezéséről, másrészt az ezután létrejövő helyi szervezetek alapításának ütemtervéről.

A Kolozs megyei Néppárt vezetésével Gergely Balázs, régészt bízták meg. Alelnökként a megyéből Filep Sándor (Mezőség), Józsa Örs István (Aranyosmente), Tötszegi András (Kalotaszeg), illetve Kolozsvárról Mátis Jenő, Soós Sándor és Szász Péter segítik majd az elnök munkáját.

A küldöttgyűlés az Erdélyi Magyar Néppárt Etikai és Szabályzatfelügyelő Bizottságába Bitay Leventét, illetve a Gazdasági Ellenőrző Bizottságba Csigi Leventét jelölte.

A Csíkszeredában megszervezendő Országos Küldöttgyűlésre a megyei gyűlés 30 küldöttet jelölt a Kolozs megyei szervezet részéről.

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezetének sajtóközleménye]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria