Home » Sajtóanyagok » Állásfoglalások, nyilatkozatok » Megszületett az Erdélyi Magyar Néppárt logója

Megszületett az Erdélyi Magyar Néppárt logója

2012. 2. 22.
Megosztás:

Pályázat keretében alkották meg az EMNP logóját. A verseny legjobb pályaműve egy piros-zöld körbe helyezett, nyolcágú fehér csillag lett. Az elbíráló bizottság 58 pályázó 146 munkája közül választotta ki a szimbólumot. A stáb az egyszerű, közérthető munkákat kereste, a győztes mű könnyen alkalmazható és felismerhető.

A csillag a magyar népművészetben és mondakörben gyakran használt, ősi védő- és nagy erejű teremtő szimbólumunk. A nyolc ág az égtájakra utal, jelezve a szétszórtan élő erdélyi magyar közösség együvé tartozását. A csillagos ég az útmutatás, az irányadás jele, a tájékozódás és a biztonságkeresés hathatós segítője, az Erdélyi Magyar Néppárt is erre törekszik közéleti szerepvállalásával. A csillag fényt, megoldást hoz, az EMNP érdekképviseleti munkája pedig méltó kíván lenni ehhez az értelmezéshez. A jelkép az Európai Unió szimbólumrendszerében is fontos helyet kap, a logó ilyen módon a normalitás, az európai értékrend fontosságát hangsúlyozza.

A győztes pályázó Csáki Dénes, kolozsvári arculattervező szakember. A pályaművek elbírálásában a néppárt elnökségét szakmai stáb segítette, a győztest 2000 lejes díjban részesítik. Az EMNP elnöksége ezúton is köszönetet mond a pályázatban részt vevők színvonalas munkájáért.

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóközleménye]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria