Home » Hírek » Magyarország » Milliókkal segítik a fiatal vállalkozókat

Milliókkal segítik a fiatal vállalkozókat

2012. 4. 19.
Megosztás:

Azokat a 18 és 35 év közötti fiatalokat támogatnák, akik életképes ötletekkel rendelkeznek és egy megvalósítható üzleti tervet is képesek elkészíteni.

Fiatalok vállalkozóvá vállalását segítő programot hirdetett meg a kormány. Olyan fiatalok kaphatnak támogatást egy új pályázaton, akik saját vállalkozást szeretnének indítani.  Ők az Új Széchenyi Terv keretében akár 3 millió forint állami támogatáshoz is hozzájuthatnak. A foglalkoztatáspolitikai államtitkár 1600 új vállalkozást remél ettől.

Az m1 Híradónak nyilatkozó Váczi György már több mint tíz éve egyéni vállalkozóként űzi a kárpitos mesterséget. Nem sokkal a szakmunkásképző iskola után döntött úgy, hogy a maga ura lesz. "Nagyon nagy szerencsém volt, mert a régi mesterem segített munkát adni. Ami nagyon nagy gond volt, az a pénzhiány, és hogy nem volt műhelyem" – nyilatkozta Váczi György, kárpitos mester. Úgy spórolta össze a műhelyre valót, hogy amit a munkája után kapott, annak jórészét félretette. Ma már könnyebb lenne a dolga, a kormány ugyanis az Új Széchenyi Terv keretében, akár 3 millió forinttal is támogatja a vállalkozó kedvű fiatalokat.

A várhatóan májusban induló programban az életképes ötletekkel rendelkező 18 és 35 év közötti fiatalok pályázhatnak az állami támogatásra, akiknek egy megvalósítható üzleti tervet is készíteniük kell. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint, a pénzt a vállalkozás elindításához, fenntartásához, működtetéséhez egyaránt fel lehet használni. "Ezzel, mintegy 1600 új vállalkozás létrejöttét kívánjuk segíteni, elsősorban a pályakezdő fiatalok vagy a fiatal regisztrált álláskeresők tekintetében" – mondta.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke szerint ez a program kitörési lehetőséget nyújt sok fiatal számára. "Azt várjuk ettől a programtól, hogy azok a tetterős fiatalok, akik képesek valamilyen értéket alkotni, azok nem hagyják el az országot, hanem itthon próbálnak először vállalkozásba fogni és itthon próbálnak érvényesülni" – nyilatkozta Kovács Patrik.

A kormány a fiatalok mellett az úgynevezett önfoglalkoztató vállalkozásokat is segítené. Több mint egymilliárd forintot különítettek el arra, hogy a regisztrált álláskeresők vagy a rehabilitációs járadékban részesülők is vállalkozzanak.

[Forrás: hirado.hu]

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria