Home » Hírek » Magyarország » Módosul a médiaszabályozás?

Módosul a médiaszabályozás?

Az Országgyűlés mai ülésén több ponton is változtathat a jelenlegi médiaszabályozáson, emellett elfogadhatja a magánnyugdíjról és a magánnyugdíj-pénztárakról szóló törvénymódosító javaslatot is.

A parlament ülése reggel 9 órakor, határozathozatalokkal kezdődik. Elsőként a fideszes Selmeczi Gabriella javaslatáról döntenek, amely biztosítja, hogy a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe idén visszalépő tagok követelését állampapírban, illetve készpénzben utalják át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak (NYACSA).

A javaslat alapján a magánnyugdíj-pénztáraknak a visszalépés során átadott követelések értékét 2012. október 12-ig kell állampapírban és pénzben átadniuk a NYACSA részére. A követelésnek legalább a visszalépő tag - 2012. május 31-i értéknapon fennálló - portfolióján belüli állampapír-aránynak megfelelő részét kell állampapírban teljesíteni. Az átadott állampapírok az értékpapírszámlán történő jóváírás napján a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap tulajdonába kerülnek.

A képviselők arról a javaslatról is szavaznak, amely a médiaszolgáltatásokkal és a sajtótermékekkel összefüggő törvények módosításáról szól. A kormány javaslatának elfogadása esetén az újságíró vagy a szerkesztőség a jövőben nem kötelezhető arra, hogy felfedje informátorát, erre kizárólag egyes büntető eljárásokban utasíthatják a média munkatársait. A változtatással szűkülnének a média- és hírközlési biztos jogkörei, amelyek csak az elektronikus hírközlésre vonatkozóan maradnának fenn.

Az ülésnap végén az adózást érintő egyes törvények módosításáról tartanak részletes vitát, míg az egyes család- és cégjogi eljárások egyszerűsítéséről szóló indítványról általános vita kezdődhet.

[Forrás: MTI/hirado.hu]

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria