Home » Hírek » Erdély » Műfenyő: a háromszéki Néppárt szerint a felek is szégyellik az MPP-RMDSZ együttműködést

Műfenyő: a háromszéki Néppárt szerint a felek is szégyellik az MPP-RMDSZ együttműködést

2013. 4. 8.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt közleményben reagált Tamás Sándor, az RMDSZ megyei elnöke és Kulcsár-Terza József, az MPP megyei elnöke együttműködési egyeztetésére. A dokumentum alább olvaható.

Sajnálatunkat fejezzük ki azokért, akik nyolc éve minden tiszteletünket kivívták azzal, hogy felvállaltak egy nemes ügyet, elviselték a nyomást, sokszor a megbélyegzést a nagy testvér részéről, mert kiálltak nemzetük felvállalása és értékei mellett.
 
Tudjuk, hogy a legtöbb MPP-s vezető hite, értékrendje nem váltható alku tárgyává. A háromszéki MPP elnök hozzáállása nem meglepő, hiszen logikus folytatása az országos választásokkor létrejött MPP-RMDSZ-MSZP-USL mindent kiárusító, helyzetkihasználó szörnyszövetségnek. Összenő, ami összetartozik.
 
Meggyőződésünk, hogy a legtöbb polgári párttag az autonómiában hisz, nem a kis lépések politikája által helyzetbe hozott beolvadásban. A Néppárt nyitott bárki előtt, aki felvállalja a küzdelmet a helybenmaradásért, a szülőföldön való megélhetésért és gyarapodásért, az autonómiáért, a nemzet építéséért. Egy tőről fakadtunk.
 
Érthetetlen számunkra, hogy úgy nyilatkozik Kulcsár úr a háromszéki Néppárt vezetőségéről, hogy még érdembeli megkeresés sem volt az MPP irányából, úgy tűnik vannak vadhajtások az MPP-ben. Nem vagyunk biztosak, hogy az RMDSZ is büszke az együttműködésre, hiszen a megyei elnök még nem nyilatkozott a sajtóban.
 
az Erdélyi Magyar Néppárt háromszéki szervezete
Derzsi Sámuel elnök
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria