Home » Hírek » Erdély » Nagy sikert aratott Torockó bemutatása a Hungarikum Konferencián

Nagy sikert aratott Torockó bemutatása a Hungarikum Konferencián

Budapesten, az Országházban népszerűsítette Torockó idegenforgalmi vonzerejét Király Melinda, az Erdélyi Magyar Néppárt Fehér megyei elnöke, torockói önkormányzati képviselő.

Király Melinda április 13-án, szombaton a budapesti Hungarikum konferencián mutatta be Torockót, a képviselő települése építészetét, népművészetét és hagyományait ismertette a mintegy félezres közönséggel. Az élénk érdeklődés mellett tartott kiselőadás sikerét tovább növelte a 11 fős torockói küldöttség látványos népviselet-bemutatója is. Király Melinda bemutatójában hungarikumnak nevezte a Székelykő tövében található egykori bányászvárost. A rendezvényt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja vezette. Mint ismeretes, az Erdélyi Magyar Néppárt februárban mutatta be közép-erdélyi turisztikai fejlesztési tervét, amelyet Szék, Torockó, Körösfő és Koltó egy-egy önkormányzati képviselője állított össze.

Az Erdélyi Magyar Néppárt szervezésében egy 15 fős csoport utazott a Hungarikum Konferenciára, többek között Soós Sándor, közép erdélyi szervezési- és programigazgató, Hupka Félix, Máramaros megyei elnök és Csolti Ferencz, Máramaros megyei alelnök. A küldöttséget április 12-én, pénteken a gödöllői Szent István Agrártudományi Egyetemen Dr. Gyuricza Csaba dékán és Dr. Posta Katalin dékánhelyettese fogadta. A felek a kapcsolatépítésről és a közeljövőben történő együttműködésről tárgyaltak. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria