Csanálosi képzés

A március végi nagykárolyi képzés helyszíne a várostól mintegy 9 km-re található Csanálos település volt.
A szombati nap - az előzetes terveknek megfelelően - 10 órakor kezdődött, és az első program az ismerkedés, elvárások azonosítása volt. Sikerült három drámapedagógia módszert is kipróbálni, amelyek a feszültségek oldásában illetve egymás megismerésében segítenek. Az egyik ilyen játék kevésbé volt sikeres, főként az idősebb korosztály körében nem érte el a kellő hatást. Következő mozzanatban a résztvevők megfogalmazták elvárásaikat, amelyet papírra is vetettek. Az ismerkedés végére már a hangulat is nagyon vidámmá vált, minden együtt volt ahhoz, hogy egy tartalmas és jó hangulatú képzésen vegyünk részt.
Csanálosi képzésA szünetet követően Zatykó Gyula, a Néppárt országos alelnöke tartott előadást, amelynek végén a politikus alig győzte megválaszolni a sok feltett kérdést - így kisebb csúszással folytatódott a képzés.
Már ebéd alatt megérkeztek az újabb előadók: Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivataltól, valamint Filer Lóránd, a Prisma Egyesület szakembere. A szombati napot Reszler János rövidebb, de annál tartalmas előadása zárta, aki a kampánytervről beszélt az érdeklődőknek. Mindhárom előadás nagyon érdekfeszítő volt, amely a kérdések sokaságában is megnyilvánult.
Vasárnap reggel nagy érdeklődés követte Beke Sándor magyarországi kampányszakember, pszichológus politikai kommunikáció témájú előadását, amelyen a sok elhangzott kérdés következtében az eredeti másfél órásra tervezett modul több mint két órásra sikeredett.
Végezetül egy rövid összefoglalóval zárult a képzés. Összességében egy jó hangulatú, tartalmas hétvége volt, ahonnan mindenki teli tarsollyal térhetett haza. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria