Home » Hírek » Erdély » Néppárti számonkérés a rendőri túlkapások miatt

Néppárti számonkérés a rendőri túlkapások miatt

2012. 9. 6.
Megosztás:

Az Igazság Napján zaklatott és aránytalan intézkedés alá vont fiatal csíkszeredai tüntetők ügyében írt a Kovászna megyei rendőrfőkapitányságnak levelet Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Néppárt csíkszeredai önkormányzati képviselője.

 Néppárti számonkérés a rendőri túlkapások miatt
 Tőke Ervin: adjanak számot, ha hibáztak (képünk illusztáció)


Amint Tőke Ervin levelében leírja, a rendőrök szabálysértő módon nem mutatkoztak be az eljárás alá vont Erdélyi Magyar Ifjak-tagoknak (EMI), és az anyanyelvű kommunikáció lehetőségét sem biztosították. Az önkormányzati képviselő azt is felrója, hogy az őrsön ujjlenyomatokat vettek és fényképeket készítettek, továbbá a több órás eljárás alatt fenyegetőztek. Tőke zárásképpen az ügy kivizsgálását, a felvett adatok megsemmisítését és az intézkedő rendőrök megbüntetését kéri. A teljes levél itt tekinthető meg.

Mint ismeretes, a szeptemberi 1-jei nagyszabású tüntetés reggelén, miután a fiataloknál lévő zászlótartó rudakat, valamint egy nadrágra illesztett láncot fegyvernek minősítettek, a rendőrség rabszállító autóval vitte el és csak délután engedte útjára a hat fős csoportot.

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt csíkszeredai szervezete]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria