Home » Hírek » Erdély » Sándor Krisztina: meg kell várni az MPP tisztújító kongresszusát

Sándor Krisztina: meg kell várni az MPP tisztújító kongresszusát

2012. 9. 7.
Megosztás:

Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke a Marosvásárhelyi Rádiónak nyilatkozva elmondta: a Magyar Polgári Párttal lehetséges az együttműködés a parlamenti választásokon, azonban a részletek tisztázásával meg kell várni az MPP tisztújító kongresszusát.

Sándor Krisztina a rádió kérdésére kifejtette, úgy véli, hogy ők is egyenlő eséllyel indulnak a választásokon, még akkor is, ha az RMDSZ-nek 20 éves előnye van már, mert van egy olyan réteg, amit mindenképpen képviselni kell, illetve van egy olyan nemzeti minimum, amelynek képviseletében az EMNP jelöltjei indulnak a választásokon. A „nemzeti minimum" megalkotásához az EMNP javaslatokat vár a nemzetiminimum@neppart.eu címre.

A rádió anyagát szemléző Erdély.ma hírportál idézi továbbá Sándor Krisztina véleményét, miszerint már volt szó arról a lehetőségről, hogy a Magyar Polgári Párttal közös jelölteket indítsanak a parlamenti választásokon, de e döntés előtt még megvárják a szeptember végén sorra kerülő MPP tisztújító kongresszusát.

A múlt héten az EMNT és az EMNP közös elnökségi gyűlést tartott, ahol eldőlt: a EMNP mindenképpen indul a parlamenti választásokon, Toró T. Tibor pedig szorgalmazta a Magyar Egyeztető Fórum összehívását.

[Forrás: Néppárt.eu/Erdély.ma/Marosvásárhelyi Rádió]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria