Home » Hírek » Erdély » Szatmári Néppárt a börtönre ítélt volt RMDSZ-es képviselőről: fordítva sült el

Szatmári Néppárt a börtönre ítélt volt RMDSZ-es képviselőről: fordítva sült el

2012. 4. 2.
Megosztás:

Az egykori parlamenti képviselő, Pécsi Ferenc uniós támogatásokat sikkasztott el, ezt állapította meg a Szatmárnémeti Bíróság. Az Erdélyi Magyar Néppárt Szatmár megyei szervezete közleményben jelezte: korábban Pécsi rágalmazta az EMNT-t, alaptalanul.

A Korrupcióellenes Ügyészség szerint Pécsi Ferenc illegálisan jutott hozzá 112.331 lej értékű európai pénzhez. Mint a Szatmári Vállalkozói Fórum elnöke négy másik cégvezetővel együtt egész mechanizmust alakítottak ki az uniós támogatások lenyúlására. A volt képviselő a pénzalapok lehívására hamis dokumentumokat is felhasznált.

2007-ben és 2008-ban egy vállalkozói inkubátorház és képzésközpont létrehozására, valamint egy határon átnyúló vállalkozói programra nyert PHARE támogatást a vállalkozói egyesület. A DNA szerint a bejövő összeg egy részét fiktív számlákkal és szolgáltatásokkal számolták el, közben pedig a pénzt eltulajdonították.

Az ítélet a volt képviselő számára három év letöltendő börtönbüntetés.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Szatmár megyei szervezete közleményben tudatta: a Néppárt bejegyzését támogató Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Szatmár megyei elnökét, Veres-Kupán Enikőt Pécsi korábban hasonló vádakkal illette. A rágalmakat a sajtóhoz is eljuttatta, igyekezvén rontani vele az egyesület, de főképpen az alakuló párt hírnevét, a dolog azonban fordítva sült el – írja a helyi szervezet.

A Néppárt a tisztességes versenyt támogatja, bár politikai ellenfelei több ízben beszéltek már arról, hogy ők kezdjük majd a sárdobálást. Mindamellett, hogy sértőek és ízléstelenek, a valóságalapot nélkülöző támadások meg is bosszulják magukat – vonják le a következtetést a néppártiak.

[Forrás: Néppárt.eu/Szatmár TV]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria