Home » Hírek » Erdély » Száz partiumi magyar gazda vesz részt a budapesti OMÉK-en

Száz partiumi magyar gazda vesz részt a budapesti OMÉK-en

2013. 9. 18.
Megosztás:

Száz partiumi magyar gazda vesz részt a budapesti OMÉK-enAz Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Gazdák Egyesülete közös szervezésében mintegy száz partiumi gazda vesz részt a hétvégén Budapesten 76. alkalommal megszervezett Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon.

Arad, Bihar, Szatmár és Szilágy megyéből egyaránt jelentkeztek gazdák a két szervezet felhívására. Magyarország legjelentősebb agrárseregszemléjén nemcsak tapasztalatszerzésre és az üzleti lehetőségek feltérképezésére, hanem új technológiák megismerésére is lehetőségük nyílik. A Hungexpo Vásárközpontban sorra kerülő kiállításon környezettudatos gazdálkodásról és az élelmiszer-biztonság legújabb tendenciáiról is tájékozódhatnak.

A gazdák képviselői ugyanakkor részt vesznek a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának soron következő gyűlésén. A Vidékfejlesztési Minisztérium „Vidékfejlesztési együttműködések a határon túli magyarsággal” programja megvalósításában szerepet vállaló testület a Kárpát-medencei magyar gazdasági tér kiszélesítésére, illetve a gazdatársadalom határok feletti összefogására keres megoldást.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria