Home » Hírek » Erdély » Székely önkormányzati képviselőknek tartott képzést a Néppárt

Székely önkormányzati képviselőknek tartott képzést a Néppárt

2012. 9. 26.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kétnapos képzést szervezett a székelyföldi települések önkormányzataiba bejutott képviselőinek.

Az elmúlt hétvégén a gyimesközéploki Borospatakán található skanzenben megtartott felkészítőn közel 130-an vettek részt, akik  az önkormányzatiság alapjairól, jogokról, kötelezettségekről, pénzügyekről, az önkormányzati bizottsági munkáról szóló értekezéseket hallgathattak meg, többek között Papp Előd, az EMNP Székelyföld régióért felelős alelnöke, Lázár Ede, a csíkszeredai Sapientia egyetem oktatója, Tankó László, a székelyudvarhelyi MÜTF oktatási központ oktatója és Kolcsár András, volt szárhegyi jegyző előadásában.

Székely önkormányzati képviselőknek tartott képzést a Néppárt
Magas szintű képzés. A 130 résztvevő Papp Elődöt figyeli


"A Néppárt komolyan gondolja saját képviselőinek a képzését, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az önkormányzatokban megfelelően tudják képviselni az emberek érdekeit" - fogalmazott György László, az EMNP

Hargita megyei elnöke. Kifejtette, a képzéssel egybekötött találkozónak csapatépítő jellege is volt. Szombat este a Berszán Lajos atya által alapított gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római
Katolikus Gimnázium nagy mennyiségű téli tüzelőjét közmunka keretében elrakták, ami a sok szorgos embernek rövid idő alatt sikerült.

Székely önkormányzati képviselőknek tartott képzést a Néppárt
Tüzes közmunkában a néppártiak


Vasárnap délelőtt a Berszán atya által celebrált szentmisén vehettek 
részt a jelenlévők. A kétnapos rendezvény Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnökének kiértékelőjével zárult.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria