Home » Hírek » Magyarország » SZÉP-kártya: már 32 milliárd forintot töltettek fel a munkavállalók

SZÉP-kártya: már 32 milliárd forintot töltettek fel a munkavállalók

Május végéig 633 ezren igényelték a kártyát, és az NGM várakozásai szerint az év végére elérhető a 800 ezer és 1 millió közötti kártyabirtokos.

Május végéig 32 milliárd forintot töltettek fel Széchenyi Pihenő Kártyára (SZÉP-kártya) a munkavállalók, ami több, mint amit korábban az egész évre kalkuláltak - közölte az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának szerdai ülésén a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) főosztályvezetője.

A SZÉP-kártya rendszerének működési tapasztalatairól beszámolva Nemes Andrea elmondta: május végéig 633 ezren igényelték a kártyát, és a tárca várakozásai szerint az év végére elérhető a 800 ezer és 1 millió közötti kártyabirtokos.

A munkáltatók április végéig 28 milliárd, május végére pedig 32 milliárd forintot töltöttek fel a kártyákra. Ezzel az idénre várt 30 milliárdot már túllépték, az NGM most azzal számol, hogy az év végére a feltöltés eléri a 40-45 milliárd forintot. A pénzből április végéig 2,6 milliárd, május végéig pedig már 5,2 milliárd forintot költöttek el turisztikai szolgáltatásokra.

[Forrás: MTI/hirado.hu]

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria