Home » Hírek » Erdély » Takarították az Oltot Brassó megyében

Takarították az Oltot Brassó megyében

2013. 8. 26.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Brassó megyei szervezete, illetve az Erdélyi Szórványmagyarságért Egyesület Olt takarítási akciót rendezett augusztus 23-25. között a folyó Vámoshíd és Apáca közötti szakaszán.

A takarítási akcióban több mint negyven önkéntes vett részt – mesélte Sándor Levente. A Néppárt Brassó megyei elnöke kifejtette: Apáca község határában sátortábort állítottak fel az önkénteseknek, akik minden reggel onnan indultak az Olt folyót takarítani. A takarításhoz szükséges kajakokat Szász László biztosította, aki egyébként a takarítási akció ötletgazdája. A szervezőket ugyanakkor számos vállalkozó – Elcuero Kft., Paprikaüzlet, Zolirma Kft., Micul Rege Kft., Bibas Group Kft., Old City Pizzázó, Delfin úszóiskola, Borkief Kft., Sega Brasov Kft. – is segítette, volt amelyik a szemétszállításban és elhelyezésben vette ki a részét, megint mások műanyagzsákokkal járultak hozzá az akció sikeréhez, ugyanakkor több cég az élelmiszert biztosította az önkéntesek számára a három nap alatt. A szervezést jelentősen támogatták az apácai és a tatrangi Néppárt szervezetek is.

Takarították az Oltot Brassó megyében

A folyó egyik szakaszának a megtisztítása figyelemfelkeltő akció is volt, rávilágítva a környezetszennyezés súlyosságára. Ugyanakkor bizonyította, hogy nem csak kampányidőszakban lehet és kell hasonló akciókat szervezni – mondta a megyei elnök, ak hozzátette, hogy a három nap alatt közel negyven köbméter szemetet sikerült összeszedni. Sándor hozzáfűzte: sajnos mivel túl sok a szemét, az eredetileg tervezett szakasz teljes kitakarításához talán egy hét sem lett volna elegendő, viszont az önkéntesek munkájukkal hozzájárultak egy élhetőbb környezet kialakításához.

A Néppárt ifjúsági partnerszervezete a Minta háromszéki tagjai is részt vettek a takarításban. Közel tizenöt fiatal képviseltette magát Kézdivásárhelyről, Sepsibesenyőről és Sepsiszentgyörgyről – mondta érdeklődésünkre Kolcza István, a Minta Székelyföldért felelős alelnöke. Megjegyezte: fontosnak tartották, hogy részt vegyenek a folyó medrének megtisztításában, hisz nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, a tiszta természetre, mert az emberek egészsége függ tőle.

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria