Home » Hírek » Erdély » Tankó László az Erdélyi Magyar Néppárt székelyudvarhelyi polgármester-jelöltje

Tankó László az Erdélyi Magyar Néppárt székelyudvarhelyi polgármester-jelöltje

2012. 4. 4.
Megosztás:

Tankó Lászlót indítja az Erdélyi Magyar Néppárt a székelyudvarhelyi helyhatósági választásokon a város polgármesteri tisztségéért. A Néppárt udvarhelyi szervezete 2012. április 4-én tartotta jelöltbemutató sajtótájékoztatóját. A 14 órától kezdődő esemény helyszíne rendhagyó módon Székelyudvarhely főtere volt.

A Néppárt polgármester-jelöltje mellett az eseményen részt vett Dr. Zakariás Zoltán, a párt városi szervezetének elnöke, illetve Toró T. Tibor, országos elnök.

    Tankó László az Erdélyi Magyar Néppárt székelyudvarhelyi polgármester-jelöltje
    dr. Zakariás Zoltán, Tankó László és Toró T. Tibor. Versenyre készülnek Székelyudvarhelyen


Az eseményen elhangzott, hogy Székelyudvarhelynek olyan jelöltre van szüksége, aki megfelelő gazdasági, problémamegoldó tapasztalattal rendelkezik, illetve hatékonyan képes koordinálni egy olyan csapat munkáját, amelyet a városlakók alkotnak. Csakis az emberekkel folytatott párbeszéd, a közös, Udvarhely érdekeit szem előtt tartó tervezés és az átgondolt megoldások megtalálása képes arra a pályára állítani a várost, amely fejlődést, otthont és biztonságot jelent.

Tankó László kiemelte, hogy olyan értékorientált viszony áll indulása mögött, amely három alapvető értékre épít: a bizalomra, a tenni akarásból fakadó cselekvésre, valamint a példamutatásra. Kifejtette, azért indul a székelyudvarhelyi helyhatósági választásokon az Erdélyi Magyar Néppárt polgármester-jelöltjeként, mert a saját és a Néppárt célkitűzései közösek: hisznek abban, hogy több lehetőség van a városban és tartalék az udvarhelyi lakosokban.

Dr. Zakariás Zoltán városi elnök szerint elsősorban olyan személyben gondolkodtak, aki eredményeket tud felmutatni, ezek bizonyítják rátermettségét. A versenyszférában szerzett tapasztalatai, gazdasági ismeretei alapján Tankó László olyan új szemléletet és lendületet képvisel, amely megfelelő alapot jelent Székelyudvarhely hatékony és célirányos fejlődése szempontjából.

    Tankó László az Erdélyi Magyar Néppárt székelyudvarhelyi polgármester-jelöltje
    Tankó a bizalomra, a tenni akarásból fakadó cselekvésre és a példamutatásra épít


Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke hangsúlyozta, hogy Tankó László mögött olyan, a civil- és a gazdasági szférát képviselő csapat állt össze, amely megfelelő hátteret jelent a vállalt, a városlakókat előtérbe helyező, rájuk építő párbeszédhez. A Néppártnak az a célja, hogy a helyi lakosság saját kezébe vegye a sorsát, és hiteles képviselőket küldjön az önkormányzatokba.

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt székelyudvarhelyi szervezete]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria