Home » Hírek » Románia » Tanügyminiszter: az iskolák dönthetnek egyenruha-ügyben

Tanügyminiszter: az iskolák dönthetnek egyenruha-ügyben

2012. 4. 5.
Megosztás:

Az iskolák igazgatótanácsa eldöntheti, hogy a diákok számára kötelező-e vagy sem az egyenruha viselése – közölte szerdán Cătălin Baba tanügyminiszter.

A miniszter szerint az iskolai igazgatótanácsok döntése függvényében a diákok egyéb azonosító elemeket, például karszámot, nyaksálat is viselhetnek az iskolában. Azokban az iskolákban, amelyekben a vezetőség kötelezővé teszi az egyenruhaviselést, az oktatásügyi tárca költségére látják majd el egyenruhával a hátrányos helyzetű diákokat.

A kormány keddi ülésén véleményezte kedvezően azt a parlamenti kezdeményezést, amely kötelezővé tenné a diákok iskolai viseletének bevezetését. Dan Suciu kormányszóvivő kedden elmondta, a javaslat nem országszerte egységes egyenruha, hanem csak egyfajta iskolai ruhaviselet bevezetéséről szól. A tervezet értelmében az iskolák vezető testülete a szülőkkel konzultálva dönt arról, hogy bevezeti-e vagy sem az iskolai viseletet – tette hozzá. A kormányszóvivő szerint a törvényhozási kezdeményezést támogatja a PDL, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek több parlamenti képviselője.

[Forrás: Krónika]

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria