Home » Hírek » Országos » Tisztújítás Kovászna megyében

Tisztújítás Kovászna megyében

2019. 3. 18.
Megosztás:

Március 9-én a sepsiszentgyörgyi Orchidea vendéglőben került sor az Erdélyi Magyar Néppárt Kovászna megyei küldöttgyűlésére. A közel 50 megjelentet Kolcza István helyi elnök köszöntötte.

A küldöttgyűlésen részt vettek a Néppárt országos alelnökei, név szerint Johann Taierling, Tőke Ervin és Soós Sándor, Sándor Levente, a Brassó megyei Néppárt elnöke, Bálint József, a Néppárt háromszéki megyei elnöke és Zakariás Zoltán, a Néppárt Hargita megyei tanácsosa. Szintén jelen voltak a háromszéki megyei tanácsosok: Benedek Erika, Balázs Attila és Fazakas Péter. Kolcza István beszámolt az eltelt időszak munkájáról és megvalósításairól, majd Bálint József és Sándor Levente köszöntötte a jelenlévőket. Benedek Erika, Balázs Attila és Fazakas Péter megyei tanácsosok köszöntötték a küldöttgyűlés résztvevőit és röviden beszámoltak az eddigi megvalósításokról. Johann Taierling a gazdáknak szóló pályázati lehetőségekről számolt be, míg Soós Sándor szintén szintén szólt a jelenlévőkhöz.

A köszöntők és beszámolók után Zakariás Zoltán vezette le a megyei tisztújítást. A megyei küldöttgyűlésen 33 küldött vett részt. Egyedüli jelöltként Bálint Józsefet választották meg megyei elnöknek 32 igen és 1 nem szavazattal. Megyei alelnöknek Johann Taierlinget választották. A megyei elnök és alelnök megválasztása után a széki elnökök és a megyei elnökségi tagok megválasztása következett. Sepsiszéken a széki elnök Fazakas Péter lett 15 szavazattal, a megyei elnökségi tag pedig Kolcza István lett. A kézdiszéki elnök Balázs Attila lett 12 szavazattal, míg elnökségi tagnak Czipa Lórándot választották. Erdővidéken Benedek Erika lett a széki elnök, 4 igen és 1 érvénytelen szavazattal.

A tisztújítás után következett a jelöltek megválasztása az országos küldöttgyűlésre. Országos elnöknek jelölték Soós Sándort, országos alelnöknek pedig Bálint Józsefet és Fazakas Pétert.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria